Eva Edl (89 ani) - supraviețuitoare a lagărelor comuniste - condamnată pentru protest pașnic pro-viață
Adăugată de dan4net in 27/08/2024, citită de 1.055 ori
Autor: CBN News, Categorie: Internațional
Eva Edl (89 ani) - supraviețuitoare a lagărelor comuniste - condamnată pentru protest pașnic pro-viață

O femeie supraviețuitoare a unui lagăr de concentrare din era sovietică s-a numărat printre cei șapte condamnați luna aceasta pentru vina de a fi blocat accesul la o clinică de avort dintr-o suburbie a orașului american Detroit.

Într-un comunicat de presă, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că Eva Edl, în vârstă de 89 de ani, și alți șase inculpați au fost găsiți vinovați pentru implicarea lor în „blocarea accesului într-o clinică de îngrijire a sănătății reproductive în Sterling Heights, Michigan”.

Edl a fost forțată de guvernul fostului dictator comunist iugoslav Josip Broz Tito, să intre într-un lagăr de concentrare pe când era copil, în anii 1940, înainte de a fugi în cele din urmă în Statele Unite.

Inculpații în cazul de la clinica de avort au fost condamnați pentru conspirație împotriva drepturilor – un tip de acuzație destinată inițial a fi utilizat împotriva organizației de supremație a albilor Ku Klux Klan – și pentru încălcarea Legii privind libertatea de acces la intrările în clinici (FACE). Urmează o audiere pentru stabilirea sentinței.

În plus față de Edl, juriul i-a condamnat și pe Chester Gallagher, Heather Idoni, Joel Curry, Justin Phillips, Cal Zastrow, precum și pe fiica acestuia, Eva Zastrow. Numai acuzația de conspirație ar putea duce la o pedeapsă de 10 ani și jumătate de închisoare pentru fiecare inculpat.

Acuzațiile împotriva celor șapte inculpați s-au născut în urma unui protest pașnic, în cadrul căruia grupul a stat în fața clinicii de planificare familială Northland din Sterling Heights, Michigan, alături de alți susținători ai drepturilor pro-viață. Edl și Idoni au mai fost condamnate pentru participarea lor la un protest pro-viață în fața unei clinici de avort din orașul Saginaw, statul Michigan.

Edl a mărturisit cum credința în Dumnezeu a fost cea care i-a dat puterea de a îndura procesul și a afirmat că suferința de dragul lui Isus aduce o mai mare puritate din punct de vedere spiritual.

„Avem nevoie de suferință în viața noastră pentru a fi purificați și a nu ne plânge de milă”, a spus ea, potrivit The Daily Wire, adăugând că creștinii ar trebui să se roage, ‘Ciocănește, Doamne,  în nicovala Ta’.”

La începutul lunii august, Edl a participat la o întâlnire de rugăciune, unde a declarat pentru The Daily Wire că este încrezătoare în Dumnezeu pe măsură ce procesul se desfășoară.

„Nu contează cum se termină, Dumnezeu câștigă în cele din urmă”, a declarat ea, menționând – cu referire la toate cheltuielile legale care se acumulează – că știe că „Dumnezeu se ocupă” de toate nevoile ei.

Rugăciunea mea, a adăugat ea, este ca Dumnezeu să fie „glorificat” prin toată această încercare.

Într-un interviu anterior cu The Daily Signal, Edl a declarat că se pregătește chiar pentru posibilitatea de a muri în timp ce se află după gratii.

„Când am fost inculpată, am început să mă pregătesc să mor acolo”, a spus ea. „Chiar acum, sunt ambivalentă. … Fac tot ce pot pentru a mă pregăti. Nu am făcut încă un aranjament cu o firmă de pompe funebre”.

----------------------------------------------------------------------

Echipa noastră vă recomandă să ascultați și emisiunea Vieți transformate cu interviul Evei Edl.


Știre preluată de pe www.stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni