O provocare mică. O miză imensă
Adăugată de dan4net in 17/12/2022, citită de 315 ori
Autor: Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, Categorie: Anunțuri
O provocare mică. O miză imensă

„Pe cărarea neprihănirii este viaţa şi pe drumul însemnat de ea nu este moarte.” Pildele lui Solomon 12:28

În spațiul public a apărut informația potrivit căreia câteva ONG-uri pro-avort au solicitat Ministerului Sănătății alocarea de fonduri publice pentru susținerea financiară a întreruperilor de sarcină la cerere, încurajându-se astfel avorturile în România.

Raportat la motivațiile invocate, cel mai probabil nici chiar solicitanții acestui favor din partea Guvernului României nu sunt convinși de reușita demersului lor, decât dacă această solicitare vine pe fondul unor „directive” din zone de influență pro-avort.

Pentru a preveni orice risc în ceea ce privește lărgirea „brațelor morții” (căci avortul la cerere înseamnă moarte), fiind astfel vorba de viață și de moarte (la propriu, nu doar la figurat), Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți a luat decizia implicării în această chestiune de interes public.

Diseminând informația într-o rețea cu relevanță națională asupra temei avortului, în prima etapă am solicitat puncte de vedere scrise calificate asupra temei din perspectiva moral-creștină.

În paralel, am lucrat la un material care pune accentul pe latura legală și juridică asupra temei avortului și astfel a fost redactată o scrisoare deschisă (care poate fi descărcată de pe site-ul O.C.D.L, având caracter public), însoțită de un număr de 5 anexe (ce se regăsesc tot pe site-ul O.C.D.L.), constând în puncte de vedere ale reprezentanților unui procent de aproape 90% din populația României.Această documentație a fost expediată tuturor factorilor de decizie din administrația centrală, executivă, legislativă și politică.

În esență, concluzia care se desprinde după centralizarea punctelor de vedere primite de la reprezentanții comunităților creștine din România este cât se poate de clară:

„Poziția BOR și a tuturor cultelor creștine față de avort, e una clară, firească, fermă și ireversibil orientată pro-viață. Mesajul creștin are ca miez libertatea, iubirea și respectul pur față de viața și demnitatea persoanei umane, născute sau nenăscute încă.” „Sprijinul statului pentru finanțarea avortului în absența unei urgențe medicale constituie un act profund nefiresc care ar reprezenta o încurajare periculoasă a acestuia și o imixtiune politică în sfera moralei private și publice.”


Știre preluată de pe www.ocdl.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni