Creștinii europeni ajung tot mai mult să se autocenzureze de teama persecuțiilor din societate
Adăugată de Dany82 in 20/11/2022, citită de 750 ori
Autor: infoCrestin, Categorie: Semnele sfârșitului
Creștinii europeni ajung tot mai mult să se autocenzureze de teama persecuțiilor din societate

Peste 500 de infracțiuni motivate de ură au avut loc în Europa, în 2021, conform unui raport realizat de Observatorul asupra intoleranței și discriminării împotriva creștinilor în Europa (OIDAC) și dat publicității, relevă CBN.

Mai mult decât infracțiunile în sine, raportul a constatat faptul că a crescut fenomenul de autocenzurare al creștinilor de pe Continent, motivat de politicile publice și/sau atmosfera din societate.

Conform sursei citate, Franța este țara în care s-au petrecut cele mai multe infracțiuni motivate de ură împotriva creștinilor, urmată de Germania, Italia, Polonia și Marea Britanie. Spania, Austria, Belgia, Irlanda și Elveția au consemnat și ele astfel de evenimente.

Chiar dacă, per total, numărul acestor infracțiuni motivate de ură a scăzut cu 50% față de 2020, raportul constată că, în medie, două situri creștine (fie lăcașuri de cult sau cimitire) sunt atacate pe zi, în Europa.

Documentul OIDAC arată că libertatea religioasă este „grav amenințată” în Europa, în special de viziunea conform căreia minoritatea LGBT este „oprimată” și valorile sale nu trebuie contrazise.

În acest sens, raportul arată că tot mai mulți creștini se auto-cenzurează în Europa. Ei își ascund credința creștina din cauza consecințelor negative care ar putea urma dacă-și exprimă valorile. Acest fenomen a apărut în toate domeniile: educație, locuri de muncă, spațiul public, interacțiunile private și platformele de socializare.


Știre preluată de pe infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni