Cezarul, eu si Dumnezeu
Adăugată de Softy in 06/10/2022, citită de 859 ori
Autor: Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, Categorie: Evenimente
Cezarul, eu si Dumnezeu

ÎN SOCIETATEA POSTMODERNĂ

TIMIȘOARA, 15 OCTOMBRIE 2022

Un eveniment civic, profesional, cultural și spiritual, într-un context istoric tulbure și provocator, pe baza unor principii și adevăruri care au străbătut istoria și s-au dovedit a fi imuabile – o agoră de o zi a dialogului și pragmatismului.

STRUCTURA EVENIMENTULUI

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Timișoara Convention Center (str. Mărășești nr. 1-3, în spatele Hotelului Timișoara), între orele 9:30–17:00, cu o pauză de masă de prânz, fiind structurată în jurul a 3 paneluri principale – intrarea va fi gratuită.

După clarificarea și nuanțarea celor două concepte (drepturi și libertăți), din dublă perspectivă (seculară și teologică), se va încerca clarificarea modului de coabitare practică a acestora într-un mod armonios; se va răspunde la provocările care pot apărea: eventualele excese într-o direcție sau alta; apariția unor conflicte între cele două perspective; gestionarea dezechilibrelor; abordarea pragmatică și corectă a diferitelor situații etc.

În strânsă legătură cu tema și provocările conferinței, va avea loc prezentarea și lansarea platformei O.C.D.L., care reprezintă un liant între drepturi/libertăți, obligații/responsabilități, secular și spiritual, interprofesional și civic, asigurându-se implementarea practică și pragmatică a elementelor teoretice dezbătute.


Știre preluată de pe www.ocdl.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni