Centenarul Penticostal
Adăugată de Softy in 05/09/2022, citită de 919 ori
Autor: Cultul Penticostal, Categorie: Evenimente
Centenarul Penticostal

    Cultul Creștin Penticostal din România sărbătorește 100 de ani de la înființarea primei biserici penticostale din țara noastră, eveniment care a avut loc în localitatea Păuliș, județul Arad, în data de 10 septembrie 1922.

    Cu ocazia Centenarului se vor organiza adunări de sărbătoare care vor marca acest moment special. Astfel, în zilele 9-11 septembrie 2022 vor avea loc următoarele slujbe: vineri, 9 septembrie 2022, ora 18:00, la Biserica Penticostală „Gloria”, Arad; sâmbătă, 10 septembrie 2022, ora 10:00, pe stadionul din Păuliș, iar de la ora 18:00, pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad; duminică, 11 septembrie 2022, ora 9:00, în mai multe biserici penticostale din municipiul Arad, iar de la ora 18:00, pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad.

    Consiliul Bisericesc al Cultului Creștin Penticostal a hotărât să invite la această sărbătoare reprezentanți ai organizațiilor penticostale Church of God, Assemblies of God și Pentecostal European Fellowship, ai organizațiilor penticostale din diferite țări europene, ai bisericilor penticostale române din diaspora, ai Cultelor din România, precum și reprezentanți ai autorităților de stat, centrale și locale.

    În aceste zile de sărbătoare, în care vom celebra 100 de ani de la deschiderea primei biserici penticostale pe teritoriul României, dorim să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni l-a dăruit în decursul acestui secol, în care Biserica Penticostală a trecut prin multe suferințe și perioade de persecuție, precum și pentru binecuvântările pe care El le-a revărsat din belșug peste noi.

    În acești o sută de ani, cu ajutorul Duhului Sfânt, numărul bisericilor penticostale a crescut foarte mult. Astăzi, la Centenar, Cultul Creștin Penticostal numără peste 3300 de biserici și sute de mii de credincioși care-L glorifică pe Dumnezeu, în țară și în străinătate. Ne rugăm ca Dumnezeu să lucreze mai departe în țara noastră cu puterea Lui, să Își manifeste dragostea Lui peste poporul român și să binecuvânteze bisericile noastre, iar credincioșii penticostali să ducă mai departe Evanghelia către oamenii nemântuiți, împlinind porunca Domnului Isus de a propovădui Evanghelia la orice făptură. Îi invităm cu drag, la aceste întâlniri, pe credincioșii penticostali din țară și din diaspora, precum și pe toți cei care doresc să ne fie alături la acest eveniment al Cultului Creștin Penticostal din România. Mai presus de toate, dorim ca în mijlocul nostru, la sărbătoare, să avem parte de prezența binecuvântată a Domnului nostru ISUS HRISTOS!

BIROUL PERMANENT AL CULTULUI CREŞTIN PENTICOSTAL-B.D.A.R


Știre preluată de pe crestintotal.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni