20 de ani de când au răsărit Zorii mântuirii
Adăugată de mircea89 in 12/03/2021, citită de 1.816 ori
Autor: Mircea Militar, Categorie: Evenimente
20 de ani de când au răsărit Zorii mântuirii

În martie 2001 avea loc prima adunare în casa familiei Ianoș din Culcea. Această familie se stabilise în Culcea în anul 2000. La acea vreme nici nu cunoșteau lucrarea apostolică la care urma să îi folosească Dumnezeu. Ocupându-se de tâmplărie, construcții și croitorie, familia Ianoș intră în contact cu localnicii. Aceștia au invitat pe culceni la un serviciu de evanghelizare în cadrul bisericii penticostale Maranata Baia Mare în perioada 1-4 martie 2001. Cu acea ocazie s-au predat Domnului mai mulți localnici, care și-au exprimat dorința ca și în Culcea să fie oficiate întâlniri de laudă și închinare pentru Domnul. Astfel pe 11 martie 2001 are loc prima adunare din Culcea.

De atunci biserica a crescut având întâlniri în casa familiei Ianoș până în 2013, an în care s-au mutat în clădirea bisericii aflate în construcție. Cu toate că cei mai mulți dintre membrii fondatori  au decedat sau nu mai frecventează biserica, în prezent se întrunesc aproximativ 30 de localnici în cadrul serviciilor divine.

Surprinderea multora este că Dumnezeu a făcut posibilă această lucrare într-o localitate unde, în 2000 erau peste 50 la sută martori ai lui Iehova. Membrii bisericii Zorii Dimineții numără și câțiva foști membrii ai acestei organizații religioase. În ce privește construcția locașului de închinare, lucrările se apropie de finalizare. Prin ajutorul lui Dumnezeu și dăruirea plină de dragoste a celor ce au simțit cu această lucrare s-a făcut posibil ceea ce prin puterea membrilor locali era de nerealizat din punct de vedere spiritual, financiar și fizic.

”...Eben-Ezer (Piatră de ajutor), zicând: „Până aici Domnul ne-a ajutat.” – 1 Samuel 7:12b

Știre preluată de pe www.maramuresulevanghelic.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni