Autorităţile ruse anunță deschiderea unei anchete penale împotriva Martorilor lui Iehova
Adăugată de Dany82 in 24/11/2020, citită de 3.426 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Autorităţile ruse anunță deschiderea unei anchete penale împotriva Martorilor lui Iehova

Autorităţile ruse au anunţat marţi deschiderea unei anchete penale împotriva Martorilor lui Iehova, organizaţie religioasă interzisă din 2017, pentru activităţi extremiste, după ce au desfăşurat percheziţii în peste 20 de regiuni, relatează AFP, si agerpres.ro

Comitetul de Anchetă, însărcinat cu investigaţii penale în Rusia, a transmis într-un comunicat că a deschis o nouă anchetă împotriva Martorilor lui Iehova pentru că au organizat „reuniuni conspirative” într-un apartament din Moscova din iunie 2019.

„Adepţii au studiat literatura religioasă şi alte informaţii (…) care propagă învăţămintele Martorilor lui Iehova”, se mai arată în comunicat, care precizează că membri ai organizaţiei religioase au recrutat şi alte persoane.

Un purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova din Rusia, Iaroslav Sivulski, a declarat pentru AFP că este vorba de o „absurditate”. „Ce fac ei este să încerce să dea un aer periculos unor simpli credincioşi”, a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat în 2018 că „nu înţelege cu adevărat de ce Martorii lui Iehova sunt persecutaţi” în Rusia, însă anchetele judiciare împotriva membrilor acestei comunităţi religioase au continuat.

„Nimeni nu înţelege de ce Martorii lui Iehova sunt consideraţi extremişti. Nici măcar preşedintele nu înţelege”, a comentat astfel Sivulski marţi.

Martorii lui Iehova au fost interzişi în aprilie 2017 de Curtea Supremă din Rusia, iar mişcarea lor a fost declarată „extremistă” de Ministerul Justiţiei. De la interdicţie, mai mulţi adepţi ai Martorilor lui Iehova au fost condamnaţi la închisoare.

 

Marţi, autorităţile ruse au precizat de asemenea că au făcut percheziţii împotriva Martorilor lui Iehova la Moscova şi în peste 20 de regiuni din Rusia cu ajutorul Ministerului de Interne, al Serviciului Federal de Securitate (FSB) şi al Gărzii Naţionale (Rosgvardia).

O înregistrare video care însoţeşte comunicatul Comitetului de Anchetă arată bărbaţi îmbrăcaţi în negru şi cu cagule în timp ce intră cu forţa într-un apartament, apoi mai multe bancnote, printre care şi dolari.

Mişcare fondată în anii 1870 în SUA de Charles Russel, Martorii lui Iehova se revendică din creştinism şi se consideră ca fiind singurii fideli creştinismului de la origini. Ei sunt frecvent acuzaţi de derive sectare.


Știre preluată de pe europanews.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni