Persecuția creștinilor a crescut în timpul pandemiei
Adăugată de Dany82 in 21/08/2020, citită de 1.948 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Persecuția creștinilor a crescut în timpul pandemiei

Discriminarea și persecuția creștinilor au crescut în timpul pandemiei, raportează mai multe organizații de profil. Guvernele autoritare, care deja limitau libertăți religioase, au folosit pandemia ca pretext să înăsprească limitările. În multe țări în curs de dezvoltare din Asia ori Africa, creștinii sunt lipsiți de ajutoarele alimentare și sanitare din cauza convingerilor religioase.

UCA News precizează situația din Eritrea, unde creștinii sunt împiedicați să acceseze tabere de adăposturi și alte sisteme de sprijin ONU.

În Pakistan și Egipt viața a devenit foarte dificilă pentru creștinii minoritari care trăiesc în sărăcie și nu au bani nici măcar de măști ori dezinfectant pentru mâini.

Un creștin din provincia Shandon din China care a cerut creștinilor să se roage și să postească timp de nouă zile pentru victimele Covid-19 a fost acuzat de organizarea unui serviciu religios ilegal, informează Release International.

Open Doors spune că pandemia a devenit un catalizator pentru discriminarea bazată pe convingeri religioase. Majoritatea creștinilor afectați provin din țări musulmane, hinduse sau budiste.

Open Doors raportează că că mii de creștini din întreaga lume au fost lăsați în afara campaniilor de ajutorare ale guvernelelor și marginalizați din cauza religiei. Organizația vorbește despre creștinii din Bangladesh, Malaezia, India, Vietnam, Filipine, Nigeria și regiunea Golfului Persic.

România a stabilit o zi națională pentru conștientizarea violențelor actuale asupra creștinilor. Comemorarea a fost ținută pentru prima dată duminică, 16 august 2020.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni