China, stat oficial ateu, pe cale să devină ţara cu cei mai mulţi creştini din lume
Adăugată de Dany82 in 28/06/2020, citită de 4.989 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
China, stat oficial ateu, pe cale să devină ţara cu cei mai mulţi creştini din lume

Deşi China se declară în mod oficial o ţară atee, situaţia se schimbă rapid, pe măsură ce o parte tot mai mare din cele 1,3 miliarde de cetăţeni caută refugiu spiritual în bisericile creştine, iar nu în doctrina comunistă. Specialiştii apreciază că statul chinez nu numai că estre pe punctul de a deveni prima economie a lumii, ci şi ţara cu cei mai mulţi creştini.

Congregaţiile creştine din China au cunoscut o perioadă de creştere excepţională, odată ce bisericile au fost redeschise după moartea liderului comunist Mao Zedong (a condus Partidul între 1943-1976), eveniment ce a însemnat sfârşitul Revoluţiei Culturale.

Această mişcare amplă de reformă a fost lansată în 1966 şi a reprezentat lupta pentru putere a Partidului Comunist prin confiscarea controlului aparatelor statului chinez, notează cotidianul britanic „The Telegraph”.

La mai puţin de patru decenii de la încheierea acestui episod dureros din istoria Chinei, unii experţi declară că statul chinez este pe cale să devină prima economie a lumii, dar şi ţara cu cei mai mulţi creştini din lume. „Potrivit calculelor mele, China este sortită să devină ţara  cu cei mai mulţi creştini din lume, foarte curând.

Se va întâmpla în mai puţin de trecerea unei generaţii. Nu mulţi oameni sunt pregătiţi pentru o schimbare atât de dramatică”, a declarat Fenggang Yang, profesor de sociologie în cadrul Universităţii Purdue (China) şi autor al cărţii „Religia în China: Supravieţuirea şi Resurecţia sub Regimul Comunist”.

În 2010, în China erau mai mult de 58 de milioane de protestanţi, spre deosebire de 40 de milioane în Brazilia şi 36 de milioane în Africa de Sud, potrivit informaţiilor Institutului Pew Research Centre.

Iar profesorul Yang, expert în religiile din China, se aşteaptă ca numărul lor să atingă 160 de milioane până în 2025, ceea ce înseamnă că ar depăşi Statele Unite ale Americii, care aveau 159 de milioane de protestanţi în 2010. Spre deosebire de China, în SUA şi în Europa numărul creştinilor este în declin.

Citeste mai departe pe: Europa News


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Opțiuni