Pastorul Joseph Lowery, veteran american al luptei pentru drepturile civile, a murit
Adăugată de Dany82 in 28/03/2020, citită de 2.144 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Pastorul Joseph Lowery, veteran american al luptei pentru drepturile civile, a murit

Carismaticul reverend Joseph Lowery, cofondator cu Martin Luther King al Convenţiei Baptiste de Sud şi veteran al luptei pentru drepturile civile din Statele Unite, a murit vineri, la vârsta de 98 de ani, scrie AFP via news.ro

A murit liniştit, înconjurat de fiicele sale, a anunţat într-un comunicat Institutul Joseph & Evelyn Lowery, salutând “bogata moştenire în serviciu şi a luptei” pentru drepturile civile.

Citeste si: VIDEO: Semnele venirii ANTIHRISTULUI ? Fecioara Maria apare deasupra Vaticanului.

Născut la Huntsville, în Alabama (sud), el a fost ales să pronunţe binecuvântarea în 2009 în timpul învestiturii lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, care i-a înmânat în acelaşi an “Medal of Freedom”, cea mai înaltă distincţie a SUA.

 

“Vorbea tare, vorbea puternic şi nu renunţa niciodată. A manifestat în toată America”, i-a adus omagiu un coleg de luptă şi membru al Camerei Reprezentanţilor John Lewis, într-o declaraţie pentru ziarul The Atlanta Journal-Constitution.

Cea mai mare organizaţie de apărare a afro-americanilor, National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), l-a numit pe reverendul Lowery “decanul” mişcării pentru drepturile civile, în semn de recunoştinţă pentru decenii de luptă contra discriminării rasiale, din cauza cărora a fost închis de mai multe ori.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni