SUEDIA: Fetita obligata la scoala sa spuna „EU SUNT MUSULMANĂ”
Adăugată de Dany82 in 19/03/2020, citită de 1.885 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Diverse
SUEDIA: Fetita obligata la scoala sa spuna „EU SUNT MUSULMANĂ”

În școala Söderfors, din orașul Tierp, din nordul Stockholm, Anamaria von Roteliuc a fost șocată când fiica ei de nouă ani a venit acasă de la școală si i-a spus că profesoara a încercat să-i forțeze, pe ea și colegii de clasă, să spună că erau musulmani relateaza, invictuswebmedia.com

„Ea a spus, mamă, ieri am avut islam și ne-au obligat să spunem că suntem musulmani. Mi-a spus că în timpul lecției, a ieșit din clasă, a plâns în toaletă și s-a rugat lui Dumnezeu. Se simte rău de când s-a întâmplat asta. Eu sunt atât de furioasă, încât mă îmbolnăvesc. Cum poți face asta? Suntem creștini, iar copiii mei nu ar trebui să fie obligați să se islamizeze în școală. Însă profesoara a spus că trebuie să finalizeze sarcina că altfel vor fi dați afară.

Anamariei von Roteliuc nu-i venea să creadă. Dar, la o inspecție mai atentă, s-a dovedit că tot ce i-a spus fiica sa este adevărat și a fost confirmat și de alți copii din clasă, relatează Katerina Magasin.

În timpul unui curs despre religiile lumii, profesoara i-a spus elevei de nouă ani că trebuie să scrie: „Eu sunt musulmană”, ceea ce fiica Anamariei a refuzat în ciuda presiunii și amenințării cu exmatricularea din partea profesoarei Evelina Wickman.

„Fata mea este creștină și a refuzat să scrie EU CRED ÎN ALLAH. Dar trebuia să scrie că aparține islamului ”, spune Anamaria. În urma incidentului, Anamaria a raportat școala la poliție.

Copiii din clasa Evelinei Wickman au fost nevoiți să scrie următoarele:

„Eu aparțin islamului. Ma rog într-o moschee. Sarbatoresc Ramadanul. Am citit Coranul. Coranul este împărțit într-o carte. Ramadanul este de 30 de zile. Coranul are 114 pagini. ”

Jurnalista Katerina Janouch, care a adus incidentul în mass-media, a întrebat-o pe Anamaria dacă profesoara este musulmană, dar Anamaria spune că nu este cazul. Nici asistentul elevilor care a participat activ la îndoctrinarea copiilor, nu este musulman.

 

„Ceea ce au făcut este un viol spiritual. Un abuz asupra copilului meu ”, spune Anamaria.

Pentru a asigura evidența abuzurilor, Anamaria a înregistrat videoclipuri în care copiii din școală descriu ceea ce au fost obligați să facă în timpul clasei World Religions.

Anamaria a contactat imediat și profesoara în cauză, Evelina Wickman și, de asemenea, directorul Peter Söderberg de la școala din Söderfors, pentru a vedea cum pot forța o clasă de copii de nouă ani să spună că sunt musulmani. Evelina Wickman a răspuns: „Lucrăm cu religiile lumii. Directorul te va întâlni mâine pentru a vorbi mai mult despre asta.”

Din perspectiva școlii este clar că nu sunt mulțumiți de criticile primite. Anamaria a fost interogată când le-a prezentat la școală caietul fiicei sale în care este textul despre islam, și o profesoara a întrebat-o agresiv ce face în curtea școlii, în ciuda faptului că are câțiva copii care asistă la aceeași școală.

Anamaria a raportat școala la poliție. Conform legilor educației suedeze, profesorii pot preda despre religiile lumii, dar, cu siguranță, nu le este permis să oblige elevii să scrie că aparțin oricăreia dintre ele.

Unul dintre politicienii locali ai democraților naționaliști din Suedia, de la Tierp, spune că va aduce acest incident bizar în primărie, apoi va povesti cum a decurs.



Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Opțiuni