Guvernul de Stat din Uttar Pradesh (India) Propune o Lege Anti-Convertire
Adăugată de AgentiaKairos in 26/11/2019, citită de 1.493 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Diverse
Guvernul de Stat din Uttar Pradesh (India) Propune o Lege Anti-Convertire

Joi, 21 noiembrie, Partidul Bharatiya Janata (BJP), care conduce statul indian Uttar Pradesh, a propus un proiect de lege care va reglementa convertirile religioase și va incrimina „convertirile forțate.” Dacă acest proiect va trece, Uttar Pradesh va fi cel mai recent stat din India care va adopta ceea ce este denumită în mod obișnuit ca lege anti-convertire.

Potrivit proiectului de lege, intitulat Legea Privind Libertatea Religioasă în Uttar Pradesh, 2019, persoanele care doresc să își schimbe religia trebuie să depună o cerere la guvernul de stat cu o lună înainte de convertirea lor. Autoritățile guvernamentale vor efectua apoi o investigație amănunțită pentru a stabili dacă convertirea este legitimă. Dacă o persoană nu reușește să informeze guvernul despre intenția de a-și schimba religia, ar putea fi pedepsită cu o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

În plus, proiectul de lege propune să incrimineze ceea ce ei numesc „convertiri forțate”. Conform proiectului de lege, o persoană despre care se descoperă că ar fi convertit cu forță pe cineva, ar putea fi pedepsită cu închisoare de la unu până la cinci ani. Mai mult, dacă individul convertit cu forță se dovedește a fi o femeie, minoră sau dintr-o casă inferioară, termenul de închisoare se ridică la șapte ani.

Potrivit comisiei care a elaborat proiectul de lege, prevederile actuale ale Codului Penal din India nu sunt „suficiente” pentru a preveni convertirile religioase. Prezentând proiectul de lege, judecătorul Aditya Nath Mittal a spus: „Unele organizații îi atrag pe hinduși să se convertească pentru propriile lor câștiguri. Nu există date ca atare care să spună câte convertiri forțate au avut loc, însă în 2014, prim-ministrul Yogi Adityanath a ridicat problema și i-am oferit un set de noutăți din ultimele șase luni pentru a ne dovedi ideea.”

Cu toate că proiectul de lege ar căuta să reglementeze și să incrimineze multe din convertirile religioase, acesta nu ar afecta toate convertirile. De fapt, proiectul de lege prevede că o persoană care dorește să se „reconvertească” la hinduism printr-un program numit „Ghar Vapsi” nu ar fi afectat.

Naționaliștii hinduși radicali au folosit adesea spectrul convertirilor religioase în masă pentru a adopta legi și regulamente care limitează libertatea religioasă. Creștinii indieni sunt acuzați în mod fals de conspirații prin care sărmanii hinduși ar fi convertiți în mod fraudulos la creștinism.

Cu toate acestea, potrivit propriilor date ale Indiei privind populația, conspirația convertirilor în masă la creștinism nu se oprește. În 1951, la primul recensământ după proclamarea independenței, creștinii reprezentau doar 2,3% din populația totală a Indiei. Conform recensământului din 2011, cele mai recente date de recensământ disponibile, creștinii constituie tot numai 2,3% din populație.

În statele în care sunt adoptate în prezent legi anti-convertire, inclusiv Odisha, Madhya Pradesh, Arunachal Pradesh, Chhattisgarh, Gujarat, Himachal Pradesh, Jharkhand și Uttrakhand, se fac abuzuri la scară largă. Naționaliștii radicali hinduși i-au acuzat în mod fals pe liderii și evangheliștii creștini că au convertit cu forță indivizii la creștinism, pentru a justifica hărțuirea și atacurile împotriva acestora. Poliția locală deseori trece cu vederea această hărțuire din cauza acuzației false de convertiri forțate.

Până în prezent, nicio persoană nu a fost condamnată pentru convertiri forțate în India. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că unele dintre legile anti-convertire la nivel de stat apar pe cărți încă din 1967.

Sursa: https://www.persecution.org/2019/11/23/state-government-indias-uttar-pradesh-proposes-anti-conversion-law/


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni