„Nu ne vom negocia credința” – Creștinii din Eritreea îi spun judecătorului că vor continua să-L urmeze pe Domnul Isus
Adăugată de AgentiaKairos in 02/09/2019, citită de 1.892 ori
Autor: Kairos Media, Categorie: Misiune
„Nu ne vom negocia credința” – Creștinii din Eritreea îi spun judecătorului că vor continua să-L urmeze pe Domnul Isus

„Nu ne vom negocia credința și vom continua să-L urmăm pe Isus.”

Cuvintele îndrăznețe ale celor șase creștini angajați ai guvernului din Eritreea au fost spuse pe 16 august, când oficialii i-au presat să renunțe la credința lor. Angajații au fost duși în ceea ce poate fi descris ca o instanță informală din interiorul unui centru de comandă militar aflat în capitala Asmara, unde un judecător i-a îndemnat să renunțe la credința lor.

După ce a auzit răspunsul lor, judecătorul le-a spus mânios credincioșilor să „plece până ce va vedea care sunt pașii următori”, potrivit unei surse care rămâne anonimă din motive de securitate.

Incidentul este parte a unei persecuții intense împotriva creștinilor din țara est-africană. De la sfârșitul lunii iunie, 150 de creștini au fost arestați în Asmara și Keren, cel de-al doilea oraș ca mărime din Eritreea, aflat la aproximativ 90 de kilometri la nord-vest de Asmara.

Prima arestare a avut loc duminică, 23 iunie. Forțele de securitate au arestat 70 de creștini (35 de femei, 25 de bărbați și 10 copii) din biserica Faith Mission Church of Christ din Keren. Aceasta este singura biserică care a rămas deschisă acolo. De asemenea, au închis școala condusă de biserică.

Știm că grupul arestat în Keren este ținut în condiții foarte dure într-o închisoare numită Ashufera, în apropierea orașului Hagaz, la aproximativ 15 km de Keren. Închisoarea este formată din tuneluri subterane și este departe de drumul principal.

Asta înseamnă că oricine dorește să-i viziteze pe cei dragi de acolo trebuie să meargă pe jos cel puțin 30 de minute pentru a ajunge la intrare. Se spune că deținuții sunt obligați să săpe alte tuneluri atunci când ofițerii au nevoie de spațiu suplimentar pentru mai mulți prizonieri.

Acțiunea intensă de persecuție a guvernului i-a constrâns pe alți creștini din Keren să se ascundă.

Persecuția creștină în Eritreea

Eritreea, țară aflată pe coasta Mării Roșii, este numită „Coreea de Nord a Africii” datorită modului în care își opresează cetățenii, în special creștinii.

Eritreea ocupă locul 7 în Indexul Mondial de Persecuție din 2019. Din 1993, președintele Afwerki, fost luptător revoluționar, a condus un regim totalitar brutal, care se bazează pe încălcări masive ale drepturilor omului. Condițiile se agravează pentru creștinii de acolo. Țara continuă cercetarea și arestarea creștinilor, adesea întemnițându-i în containere de transport din metal. Foștii deținuți raportează condiții inumane și brutalitate.

Rugați-vă pentru frații și surorile noastre din Eritreea, să rămână tari în focul persecuției. Rugați-vă ca Dumnezeu să lucreze în inima lui Afwerki, dezvăluindu-i adevărul Evangheliei.

Sursa: https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/stories/we-will-not-negotiate-our-faith-christians-in-eritrea-tell-judge-they-will-continue-to-follow-jesus/


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni