Cum Folosesc Extremiștii Islamici Social Media Pentru a-i Ținti pe Creștini
Adăugată de AgentiaKairos in 13/08/2019, citită de 1.801 ori
Autor: Kairos Media, Categorie: Misiune
Cum Folosesc Extremiștii Islamici Social Media Pentru a-i Ținti pe Creștini

 

 

Postările de pe Facebook ar putea fi o nouă tactică de persecuție pe care extremiștii islamici o folosesc împotriva creștinilor, afirmă directorul organizației Open Doors din Orientul Mijlociu. Tocmai se întorsese din Egipt, când a aflat despre mai multe incidente care implică postări blasfemiatoare pe Facebook.

Un exemplu clar este cazul lui Fady Youssef Todary. Creștinul egiptean, în vârstă de 26 de ani, spune că cineva a intrat în contul său de Facebook și a postat ceva batjocoritor despre islam. Ca răspuns, Todary a postat un videoclip cu el însuși în care spunea că contul său a fost piratat și și-a cerut scuze pentru mesajul jignitor.

Însă acest lucru nu i-a oprit pe aproximativ 100 de oameni să se deplaseze la casa familiei lui Todary din Ashnin El-Nasara, un sat din Minya, la sud de Cairo. În timp ce părinții lui se ascundeau în casa unei rude, gloata a atacat proprietatea și a distrus bunurile familiei.

Situația s-a calmat când a sosit poliția și i-a arestat pe unii din atacatori. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, poliția s-a reîntors ca să-l aresteze pe Todary, pe fratele său de 19 ani și doi unchi ai săi. Între timp, rudele lui Todary au fost eliberate, însă el încă așteaptă un proces.

Creștinii din localitate au confirmat integritatea tânărului, inclusiv un slujitor pe nume Soliman: „Îl cunosc foarte bine pe Fady. Este o persoană pașnică și nu ar posta niciodată ceva negativ despre islam. Dar există oameni al căror scop este să stârnească conflictele dintre creștini și musulmani din această țară.”

Un trend ascendent

Ceea ce s-a întâmplat recent în Ashnin El-Nasara nu este un incident izolat, a spus directorul Open Doors din Orientul Mijlociu. „Sursele mele locale mi-au povestit despre alte cazuri, dintre care unele au fost făcute cunoscute în mass-media”, a spus el.

În decembrie 2018, World Watch Monitor a raportat un incident similar în aceeași regiune. Un credincios a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a insultat islamul într-o postare pe Facebook. Această tendință emergentă este un „motiv real de îngrijorare”, spun cei de la Open Doors, anunțând faptul că vor investi în cercetare pentru a afla mai multe despre această nouăpotențială tactică. Ei au spus că hack-uirea conturilor de Facebook se potrivește modului în care operează extremiștii islamici, care ar avea destui bani să angajeze hackeri.

Analistul Open Doors, Michael Bosch, spune că incidentul se potrivește tiparului în care acționează aceștia. „În primul rând, creștinii sunt acuzați că insultă sau amenință islamul. Apoi sunt atacați, proprietățile lor sunt distruse și uneori sunt izgoniți din casele lor. Apoi vin autoritățile, calmând situația prin arestarea și urmărirea creștinilor pentru presupusa ‘crimă'”. El a adăugat că este puțin probabil ca afirmațiile să fie adevărate, deoarece „toți creștinii știu consecințele blasfemiei ”.

Aduceți-vă aminte să vă rugați pentru creștinii din Egipt și din întreaga lume care se confruntă cu o persecuție continuă în numeroase moduri.

Preluat de la: www.opendoorsusa.org

 


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni