Echipa de misiune Kairos pe termen scurt - Peru
Adăugată de AgentiaKairos in 14/05/2019, citită de 970 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
Echipa de misiune Kairos pe termen scurt - Peru
Pace,  
        Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru călătoria pe care tocmai am făcut-o în Peru! A fost un timp binecuvântat pentru noi din toate punctele de vedere. Am avut ocazia să vedem o parte din lucrarea pe care familia Acatrinei și familia Nagy o desfășoară acolo. Împreună cu ei am vizitat câteva comunități de nativi aflate în junglă.
          Ca să ajungem în prima comunitate, am plecat cu barca pe râu dimineața devreme, la ora 4:00, iar după patru ore am ajuns cu bine la destinație. Indigenii creștini din C. ne-au făcut o primire călduroasă pe malul râului, lucru pe care nu îl fac pentru străini și, în special, nu pentru cei albi. Din anumite motive, ei îi consideră pe albi ca fiind persoane periculoase și, în mod obișnuit, îi întâmpină cu arcul și săgeata. Mai mult decât atât, indigenii ne-au permis să dormim peste noapte în satul lor. Am avut trei întâlniri cu adunarea de acolo, unde frații au vestit Cuvântul lui Dumnezeu, iar fetele au organizat jocuri pentru copii, lecții biblice și un atelier de croitorie cu femeile din sat. A fost un timp binecuvântat de părtășie, unde am putut să cunoaștem câte ceva din cultura oamenilor din tribul Ashaninka.
          La a doua călătorie pe râu am vizitat o familie cu un trecut mai tumultuos. Mama a fost vraci, iar unul dintre băieți avea multe tâlhării la activ. Acum au o plantație de cacao cu ajutorul căreia își câștigă existența. Și aici ne-am bucurat de părtășia cu frații și surorile, care au venit din sat ca să ne fie alături. Fratele Vali le-a vestit Evanghelia iar nativii au pus întrebări legate de viața de creștin.
          Dupa ce ne-am întors din a doua călătorie am mai vizitat încă o comunitate de creștini din tribul Ashaninka, comunitate aflată la o jumătate de oră de Atalaya, orășelul din junglă unde am fost cazați. Ne-am bucurat de părtășia cu creștinii de acolo în cele două întâlniri pe care le-am avut împreună. Într-o altă zi, noi, fetele, am avut atelier de croitorie unde am facut prosoape împreună cu femeile de acolo, la atelier participând  atât surori cât și femei și copii din sat.
          Duminică seara am fost la biserica Alianța Misionară Creștină din Atalaya, unde fratele Vali a fost rugat să vorbească din Cuvânt.
          Cu o zi înainte de întoarcerea noastră în țară, frații Valentin Hrihorciuc și Karol Szocs s-au întâlnit cu bordul de misiune al Asociației Segadorez unde au discutat despre încheierea unui parteneriat între cele două asociații misionare.
          Deși timpul nostru în Peru a fost scurt, ne-am bucurat să fim acolo și să observăm provocările cu care se confruntă cele două familii de misionari români. Am plecat din România cu dorința de a le cunoaște mai bine lucrarea, de a-i sprijini și a-i încuraja, dar am plecat de acolo noi înșine îmbărbătați și cu o mai mare dorință de a ne implica în lucrare.

          Nu încetați să vă rugați pentru familia Acatrinei și familia Nagy, care au mare nevoie de susținere. Multe din provocările lucrării lor nu pot fi spuse și nici scrise, din motive de siguranță, sau din pricina faptului că, necunoscând contextul, s-ar putea să fie înțelese greșit de noi, cei din România. De multe ori condițiile în care slujesc le pun viața în primejdie.
         Continuați să vă rugați și pentru nativii din junglă, ca ei să înțeleagă mesajul Evangheliei și să se pocăiască.
          Și de ce nu, rugați-vă ca Dumnezeu să scoată din rândurile noastre cât mai mulți misionari care să răspundă chemării lui Dumnezeu și să meargă în PeruSunt încă șapte triburi neevanghelizate în jungla amazoniană peruană, triburi care își așteaptă mesagerii Veștii Bune.

Vrea cineva dintre noi să fie împreună lucrător cu Domnul acolo?

Valentin Hrihorciuc, Karol Szocs, Carmen Simiras
și Ana Rășcanu
 

Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni