ALERTĂ DE RUGĂCIUNE: 25 de Creștini Nigerieni Uciși de Boko-Haram într-un Atac Fulger
Adăugată de AgentiaKairos in 02/05/2019, citită de 1.035 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
ALERTĂ DE RUGĂCIUNE: 25 de Creștini Nigerieni Uciși de Boko-Haram într-un Atac Fulger

Au venit noaptea. Și au venit să aducă moartea. Luni, 29 aprilie, în jurul orelor 20, luptatorii Boko Haram au invadat comunitatea creștină din Kuda, lângă Madagali, în statul Adamawa, aflat în nord-estul Nigeriei. Teroriștii au înconjurat comunitatea și au mers din ușă în ușă, omorând până la 25 de oameni.

A doua zi, s-au întors.

În timp de agenții de securitate și membrii comunității se pregăteau pentru înmormântarea celor dragi, membrii Boko Haram au fost localizați în timp ce se pregăteau să dea al doilea atac asupra comunității îndoliate. Drept urmare, pregătirile pentru înmormântare au fost abandonate, deaorece credincioșii, cei din comunitățile vecine și agenții de securitate au fost nevoiți să fugă.

De când a avut loc atacul, mulți oameni au fugit din oraș. Liderii creștini din zonă au declarat:„Suntem în pericol, nu avem pe nimeni care să lupte pentru a pune capăt acestui masacru în poporului nostru.”

Acest incident este cel mai recent dintr-o lungă linie de atacuri ale organizației Boko Haram în zonă – o fortăreață a luptătorilor loiali lui Abubakar Shekau, care operează din ascunzători în pădurile din apropiere, furând provizii, omorând săteni și atacând forțele de securitate.

Mai mult de 27.000 de persoane au fost ucise în revolta sângeroasă care durează de zeci de ani și alte 2 milioane au fost dislocate de către Boko Haram.

Rugăciune pentru biserica din Madagali

  • - Rugați-vă ca Domnul să-Și reverse harul peste biserica din zona Madagali, deoarece credincioșii se confruntă din nou cu această instabilitate.
  • - Rugați-vă ca Duhul Sfânt să lucreze în viața tuturor celor care au fost afectați de aceste atacuri și în viața locuitorilor care se luptă de teama unor atacuri viitoare.
  • - Rugați-vă pentru cei care au părăsit orașul pentru a găsi un loc mai sigur de locuit.
  • - Rugați-vă să se reinstaleze pacea în ținut.

Sursa: www.opendoorsusa.org


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni