Scrisoare de rugăciune  - Familia Șoldan, Mongolia
Adăugată de AgentiaKairos in 18/02/2019, citită de 1.326 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
Scrisoare de rugăciune  - Familia Șoldan, Mongolia
Dragi prieteni,
 
          A trecut o bună bucată de timp de când nu am reușit să vă mai scriem vești despre noi. Apreciem mult fiecare mesaj de încurajare și fiecare întrebare legată de starea noastră și a lucrării de aici!
          Toamna trecută a fost un sezon intens pentru noi, atât în privința activităților din lucrare, planificarea și inițierea unor proiecte noi, cât și acomodarea într-o nouă locuință în afara orașului și îngrijirea copiilor, cu care am ajuns în repetate rânduri la urgențe. Îi suntem recunoscători Domnului că la momentul de față suntem cu toții sănătoși și, mai mult de atât, 
am fost binecuvântați cu un bebeluș care, cu ajutorul Lui, se va naște în luna august
          Am început anul 2019 cu o tabără pentru copii, la Ulziit, între 7 și 12 ianuarie. În timpul zilei am avut cu noi în jur de 30 de copii, cei mai mulți provenind din comunitate și dintr-un orfelinat situat în cartierul de ghiruri. Cu această ocazie ni s-au alăturat noi membri locali în echipa de organizare a taberei. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru parteneriatul cu credincioși mongoli și pentru Evanghelia care a fost vestită copiilor.
          În săptămâna următoare acestei tabere am avut un program similar în oraș, în cadrul școlii de engleză ce continuă să funcționeze în aceeași clădire în care ne întâlnim duminica, pentru adunare.
          La sfârșitul lunii ianuarie au sosit la noi, din România, sora, fratele și verișorul lui Sami, după o călătorie de șase zile cu mașina. Îi dăm slavă Domnului pentru protecția primită pe drum și pentru ajutorul ce au venit să ni-l ofere. De cele mai multe ori iernile ne erau singuratice, iar verile pline. Suntem bucuroși să avem parte de binecuvântarea prezenței lor în mijlocul celui mai friguros sezon din an. În timp ce Lavinia ne ajută cu copiii, Beni și David se ocupă de o serie de amenajări interioare nefinalizate anul trecut, la primul nivel al clădirii din Ulziit.
         
          Din prioritățile pentru anul acesta, am dori să împărtășim cu voi câteva puncte cheie pentru care 
vă solicităm sprijinul în rugăciune:
 
1. În urmă cu aproape un an vă scriam despre planul nostru de a deschide în Ulaanbaatar o grădiniță și o școală creștină. Au fost mai multe obstacole de natură organizatorică și legislativă care au împiedicat deschiderea anticipată a grădiniței în decursul anului trecut, însă - prin harul Lui - o parte importantă din aspectele birocratice au început să se aranjeze. Pentru acest proiect, ce depășește capacitatea noastră actuală de gestiune și ne provoacă credința la un nou nivel, colaborăm cu o familie de credincioși mongoli și o soră de origine chineză, ce locuiește în Mongolia. Aceasta din urmă a pus la dispoziție, pentru școală, un spațiu contractat sub nivelul pieței, care este însă nefinisat și necompartimentat. În vederea obținerii autorizației de funcționare finale, de la Ministerul Învățământului, este necesar ca școala să fie complet finisată și utilată până la sfârșitul lunii aprilie. 
Ne dorim și ne rugăm să devină posibilă demararea lucrărilor în cel mai scurt timp.
 

2. În luna aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom deschide în Ulziit un centru comunitar pentru familiile din vecinătate. Deși am desfășurat până în prezent diverse acțiuni în mijlocul comunității de aici și suntem cunoscuți de mulți localnici, dorința noastră este să vedem un mai mare impact al Evangheliei în viețile oamenilor. Rugați-vă ca această inițiativă să aibă o intrare bună în viața sătenilor și ei să găsească aici un colț de odihnă în prezența celor ce îl poartă pe Domnul Hristos în inimă.
 
3. Începând din iunie până în august vom desfășura câteva serii de școală de vară, în cadrul școlii Filadelfia, în vederea pregătirii copiilor pentru un curriculum exclusiv în limba engleză. În această perioadă ne dorim să lucrăm alături de echipe de voluntari capabili și interesați să slujească prin predarea limbii engleze, organizare de activități sportive ori susținere de lecții biblice. Tot în această perioadă vor avea loc înscrierile elevilor pentru cursurile ce vor începe în toamnă.
 Rugați-vă pentru înțelepciune în pregătirea tuturor detaliilor organizatorice și structurale ce țin de școală, pentru o colaborare bună cu echipele de voluntari și pentru copiii ce se vor înscrie la cursuri.
 

4. În luna august va avea loc, cu ajutorul Domnului, inaugurarea grădiniței Filadelfia, iar în 1 septembrie, inaugurarea școlii, care va debuta în primul an cu clasele primare (1-4). Avem în continuare nevoie de profesori și învățători disponibili să dedice minimum un an pentru slujirea în această școală. Rugați-vă pentru noi, să primim un har deosebit în formarea corpului didactic!
 
          Toate aceste planuri le încredințăm în mâna lui Dumnezeu, de la care așteptăm împlinirea, conform voii Lui.
          Vă mulțumim că ne sunteți alături și că luptați cu perseverență pentru slava lui Dumnezeu printre Neamuri! El să vă binecuvânteze cu bogății spirituale și să vă umple de har.
 
Cu prețuire,
Sami, Ani, Cinzo
și Sara

Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni