Sudan – Creștinii convertiți de la islam arestați și torturați în Darfur
Adăugată de Dany82 in 11/12/2018, citită de 1.212 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Sudan – Creștinii convertiți de la islam arestați și torturați în Darfur

Autoritățile sudaneze au percheziționat o biserică de casă din sudul Darfurului, Sudan, pe 13 octombrie, și au arestat 13 creștini. Persoanele de contact ale Fondului Barnabas au raportat că au reținut unsprezece convertiți de la islam și „i-au torturat bătându-i o zi și o noapte, sub amenințarea că vor muri din cauza faptului că și-au schimbat religia”.

Zece din cei unsprezece au fost eliberați după ce au fost torturați până și-au recăpătat credința, dar pastorul, Tajdeen Yousif, a refuzat să-L nege pe Cristos și a fost ținut pentru mai multe zile înainte de a fi eliberat. Toți convertiții au fost obligați să depună zilnic un raport înaintea autorităților, dar cu toții s-au ascuns pentru a fi în siguranță, indicând faptul că ei doresc să rămână loiali Domnului Isus și, prin urmare, continuă să fie în pericol.

Sudanul este una dintre puținele țări din lume în care unii oameni au fost executați pentru apostazie în vremurile moderne.

Există o deschidere spre Evanghelie în rândul musulmanilor sudanezi din Darfur, care au suferit foarte mult în războiul care a izbucnit în Sudan în anul 2003.

Creștinii din regiunile majoritar musulmane au fost ținta autorităților și a extremiștilor musulmani. În martie 2018, un pastor al unei biserici din Darfur a fost ucis împreună cu soția și cele două fiice, pentru că nu a cedat în fața presiunilor de a nu mai propovădui Evanghelia.

Purtați în rugăciune convertiții creștini sudanezi care se ascund acum și rugați-vă pentru siguranța lor continuă cerând ca, în ciuda faptului că trăiesc în umbra morții, să nu se teamă de rău, știind că Păstorul cel Bun (Psalmul 23) este cu ei.

Rugați-vă ca hotărârea pastorului Tajdeen de a se ține neclintit de credința lui (Evrei 10:23) să îi conducă pe persecutorii săi la cunoașterea lui Cristos și să declanșeze începutul unei transformări a percepției autorităților din Darfur asupra creștinilor.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni