Dumnezeu, cenzurat online la Beijing
Adăugată de Dany82 in 13/11/2018, citită de 1.307 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Dumnezeu, cenzurat online la Beijing

După ce i-a îndemnat pe creștini să nu-și mai lase copiii la biserică și să înlocuiască imaginile cu Iisus din casele lor cu portretele marelui lider Xi Jinping, Partidul Comunist vine cu o nouă inițiativă, în încercarea de a-i determina pe chinezi să-l abandoneze pe Dumnezeu în favoarea comunismului propovăduit de Beijing. De acum înainte, toate organizațiile care promovează mesaje religioase pe Internet vor fi nevoite să obțină autorizație din partea oficialităților.

China a trasat noi norme pentru a sancționa promovarea „haotică” și „ilegală” a religiei în mediul online, a anunțat, ieri, oficiosul chinez de politică externă „The Global Times”, citat de Reuters.

Toate organizațiile implicate în difuzarea online a ideilor și informațiilor religioase vor fi obligate să obțină autorizații din partea oficialităților locale, precizează publicația chineză, care citează un document politic emis la începutul săptămânii. În baza licențelor primite, aceste organizații vor avea voie „să predice și să ofere pregătire religioasă”, însă nu vor putea să utilizeze „live-streaming” sau să transmită activități religioase.

Este interzisă, de asemenea, difuzarea de conținut religios în afara propriilor platforme de Internet, interdicție care își propune să oprească răspândirea materialelor religioase în rețelele de comunicare socială. În același timp, noile reglementări interzic în mod special serviciilor religioase online să incite la subminarea statului, prin promovarea unor idei extremiste și separatiste sau care se opun conducerii Partidului Comunist.

Teoretic, cetățenii chinezi au voie să practice orice religie, atât timp cât aceasta este recunoscută oficial de către guvern, în condițiile în care Beijing-ul permite numai cinci credințe: budistă, taoistă, islamică, protestantă și catolică. Ritualurile „la domiciliu” sau oricare alte activități în afara instituțiilor religioase aprobate de guvern sunt extrem de riscante pentru practicanții lor.

Campanie dură

Decizia anunțată ieri face parte dintr-o campanie dură, declanșată de stat pentru a reprima exprimarea religioasă. Anul trecut, susțin monitorizările de presă occidentale, Partidul Comunist i-a avertizat pe părinți să nu-și mai lase copiii la biserică și a decis să înfrângă aversiunea creștinilor față de comunism, refuzându-le acestora o serie de ajutoare sociale dacă nu înlocuiesc imediat imaginile cu Iisus din casele lor cu portretele „unicului lider”, președintele Xi Jinping. Cu toate acestea, precizează site-ul „Breitbart”, populația creștină a Chinei număra, anul trecut, 100 de milioane  de oameni, comparativ cu cei 85 de milioane de membri ai Partidului Comunist. Mai mult, susține și „The Guardian”, numeroși experți susțin că, în următoarele decenii, China va deveni țara cu cea mai numeroasă populație creștină a lumii, deși autoritățile de la Beijing încearcă să subestimeze impactul acestei religii asupra societății chineze. Concomitent cu restricțiile impuse creștinilor, forțele de securitate chineze verifică frecvent telefoanele mobile în regiunile cu o populație musulmană numeroasă, pedepsindu-i pe cei ce dețin materiale religioase care nu sunt aprobate explicit de către stat.

Pe fondul declinului credinței în marxism, numeroși chinezi sunt atrași de creștinism, deoarece le oferă un sistem moral desăvârșit cu o sursă transcendentă”.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni