Apel disperat al soțului femeii care a scăpat de condamnarea la moarte în Pakistan. Ce s-a întâmplat cu Asia Bibi după ce a fost eliberată
Adăugată de Dany82 in 09/11/2018, citită de 979 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Apel disperat al soțului femeii care a scăpat de condamnarea la moarte în Pakistan. Ce s-a întâmplat cu Asia Bibi după ce a fost eliberată

Asia Bibi, femeia creștină achitată de Curtea Supremă din Pakistandupă ce fusese condamnată la moarte pentru blasfemie, a fost eliberată din închisoare. Decizia judecătorilor a stârnit un val de proteste violente la Islamabad, unde mai mulți islamiști au cerut ca femeia să fie spânzurată, relatează The Guardian.

Oficialii au infirmat faptul că Asia Bibi ar fi părăsit țara și au precizat că aceasta a fost eliberată din închisoare și adusă cu avionul la Islamabad, unde a fost plasată într-un loc secret, din cauza amenințărilor cu moartea pe care le-a primit.

Atât soțul, cât și copiii Asiei Bibi au fost plasați sub protecția poliției, de teamă ca islamiștii să nu îi ucidă, așa cum au amenințat. Ashiq Masih, soțul femeii, a lansat un apel disperat la comunitatea internațională, implorând să fie protejați și să fie lăsați să plece din țară în Franța, Canada sau Spania, trei dintre statele care le-au oferit azil.

„Ajutați-ne să ieșim din Pakistan. Suntem extrem de îngrijorați deoarece viețile noastre sunt în pericol. Nu mai avem nimic de mâncare, pentru că nu putem ieși din casă să cumpărăm alimente”, a transmis soțul femeii.

Autoritățile din Pakistan susțin însă că nu îi pot permite acesteia să părăsească țara, întrucât există o petiție a unui avocat radical islamist care cere să se reia procesul, iar achitarea să fie abrogată. Evaluarea unor astfel de cereri poate dura și ani de zile în Pakistan.

Avocatul Asiei Bibi a părăsit Pakistanul în acest weekend și s-a refugiat în Olanda, unde a cerut azil politic.

Și Italia s-a arătat dispusă să îi ofere azil femeii și familiei sale. Ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că Italia va face „tot ce este omenesc posibil” pentru a se asigura că femeia și familia sa sunt în siguranță.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie după ce a băut apă din cana pe care o ducea unor fermieri musulmani. Aceștia i-au cerut apoi să se convertească la islam, argumentând că nu mai pot bea apă după ea, întrucât „religia ei este murdară”. Când femeia a refuzat să se convertească, a fost bătută și acuzată că l-a insultat pe profetul Mahommed. Opt ani a stat închisă în carceră Asia Bibi, până când a fost achitată de Curtea Supremă, în urmă cu o săptămână.

Radicalii islamiști au organizat proteste violente și au îndemnat inclusiv la asasinarea celor trei judecători care au achitat-o pe femeie. Au fost luate măsuri speciale și pentru protecția acestora, întrucât ei au primit amenințări cu moartea și li s-a comunicat că „nu vor mai fi niciodată în siguranță în Pakistan”.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni