Cel puțin șapte creștini au fost uciși în Egipt
Adăugată de AgentiaKairos in 05/11/2018, citită de 893 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
       Cel puțin 7 persoane au fost ucise și alte 15 rănite în Egipt, într-un atac ce a avut loc asupra unui grup de pelerini de confesiune coptă. Credincioșii se întorceau de la o mănăstire din deșert când un grup de oameni înarmați le-au oprit micobuzul și au început să tragă în ei. Persoanele afectate făceau parte dintr-o familie al căror copil tocmai fusese botezat la mănăstirea de unde se întorceau. Numărul de victime raportat inițial s-ar putea să crească însă. Cei răniți în atac au fost transportați către trei spitale din zonă. Printre victime se află și un copil.
        Sursa locală ne-a transmis că inițial a fost vizat și un autobuz, pe lângă microbuzul în cauză, dar șoferul acestuia a reușit cumva să scape din ambuscadă așa că nu au fost victime.
        Statul Islamic, care de multă vreme atacă pe creștinii din Egipt, și-a asumat responsabilitatea și pentru acest atac. Militanții ISIS au declarat că în atacul desfășurat de ei au ucis 13 persoane și au rănit alte 18, dar aceste cifre nu au fost încă confirmate oficial.
         În 2017, într-un atac similar au fost uciși cel puțin 28 de credincioși care se deplasau cu un autobuz către aceeași mănăstire.
        Atacul recent este unul dintr-o lungă listă de atacuri desfășurate asupra comunității creștine copte din Egipt, comunitate care ar avea la originile ei pe apostolul Marcu, autorul Evangheliei după Marcu din Biblie. Egiptul este pe locul 17 pe lista persecuției mondiale a creștinilor.
       
 Vă îndemnăm să vă uniți în rugăciune cu frații și surorile noastre din Egipt. Rugați-vă pentru familiile victimelor comunității creștine din Egipt care îndură o persecuție  extrem de violentă.
 
„Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc: binecuvântaţi şi nu blestemaţi.
Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.” (Romani 12:14-15)

Echipa Kairos

Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni