Scrisoare de rugăciune  - Familia Olteanu, India
Adăugată de AgentiaKairos in 01/10/2018, citită de 1.164 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Diverse
Scrisoare de rugăciune  - Familia Olteanu, India

Pace,
          Am găsit în Cuvântul lui Dumnezeu secretul unei afaceri de succes. Cine dorește să aibă o așa afacere trebuie sa urmeze trei reguli de aur: să aibă o țintă clară, să aleagă ceea este mai bun și să Îl aibă pe Dumnezeu de partea sa.
 
1.O țintă clară (Gen 30:32-33).
Trebuie să ne hotărâm ce vrem să obținem. Trebuie stabilit clar ce va fi al nostru și ce va fi al celorlalți. O țintă clară este ușor de urmărit și de evaluat. Din punct de vedere spiritual, ținta noastră este Domnul Isus. El este adevăratul nostru „câștig” și adevărata comoară pe care o putem oferi și altora.
 
2.Ce este mai bun (Gen 30:41-42).
Calitatea și succesul sunt prieteni de drum. Aceasta înseamnă că atâta vreme cât reușim să menținem calitatea, succesul ne va însoți. Câtă vreme ne vom pocăi de păcate, putem să fim siguri că vom avea părtășie cu Dumnezeu și câtă vreme suntem însetați după Duhul Sfânt, viața noastră va păstra parfumul cerului și roadele dragostei.
 
3.Scutul lui Dumnezeu (Gen 31:6-13).
Cei mai mulți oameni de afaceri sunt bine unși cu alifiile minciunii și înșelăciunii. Pentru că toți suntem păcătoși, toți suntem mai mult sau mai puțin în pericolul de a fi duși de nas. Care este soluția? Desigur avem nevoie de Cineva care să fie mai înțelept decât toți șarlatanii acestei lumi. Acesta nu poate fi decât Dumnezeu, Cel care citește mințile oamenilor și întoarce pe dos toate planurile lor. De asemenea noi trebuie să continuăm să ne pocăim de păcat pentru a scăpa de înșelăciunea păcatului și pentru a ne asigura de prietenia lui Dumnezeu pentru noi, prin Domnul Isus.
 

Vă invit să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:
1. Sâmbăta trecută, cumnatul meu a reușit să scoată bani din contul meu de la BRD, de la un bancomat din Nepal.
2. Duminica trecută, dimineața, nu am putut sa merg în lucrare așa cum aș fi vrut. A trebuit sa stau cu Ashish și Moses pentru a-i ajuta să se pregatească pentru examene. Ceilalți însă au putut merge în lucrare.
3. Luni n-i s-au alăturat încă doi băieți: Deep (8 ani) și Ajay (11 ani).
4. Marți am fost să vestim Evanghelia într-un sat nou, lângă Jajanghi, apoi am avut părtășie cu familia Talubdar din Jajanghi.
5. Miercuri am reușit să scriu un tractat nou, dar această zi a fost și ziua de naștere a lui Rozy (Sushmita Nandi – una dintre fetele din grija noastră). Ea a împlinit 14 ani.
6. Joi am vestit Evanghelia în trei sate noi, de lângă Rajarhat-Botpati. Dumnezeu ne-a ocrotit în ciuda situației tensionate cauzate de două partide care se luptă pentru putere în statul nostru.
7. Joi am putut lua și plăti tractatele scrise în bengaleză. Acesta este un tractat cu privire la idolatrie (festivalul de închinare la idoli va începe în curând). E o ediție revizuită.
8. Vineri am putut din nou vizita zona de prostituție și tot vineri a fost și botezul surorii Tepali. Tot în această zi  a sosit la casa noastră o tânără din satul Sarojei, numită Orsana. Este în vârstă de 21 ani și tocmai a părăsit orferlinatul creștin în care a crescut, din pricina unei relații cu un tânăr.

 
Vă invit să vă rugați pentru:
1. Examenele copiilor noștri și pentru ca ei să Îl cunoască pe Domnul Isus, în special cei mai mari.
2. Deep și Ajoy, ca ei să se poată acomoda bine cu noi și să Îl primească de la început pe Domnul Isus.
3. Marțea următoare (02.10.2018), suntem invitați să difuzăm filme de evanghelizare în Jajanghi. Rugați-vă ca Dumnezeu să pregatească oamenii din Jajanghi pentru Evanghelie.
4. Proiectul de a face paturi supraetajate în camerele copiilor. Deja am dat comandă pentru supraetajarea a trei dintre paturi.
5. Distribuirea tractatului de curând tipărit și traducerea tractatului de curând scris.
6. Schimbarea vieții lui Rozy și Sunu.
7. Ca mai multe persoane din zona de prostituție din Jalpaiguri să fie încurajate să se pocăiască de păcatele lor.
8. Rugați-vă și pentru noi, ca să putem fi în stare să prim pe cei care ar vrea să scape de prostituție.
9. Întărirea credinței sorei Dipali. Rugați-vă ca să-i putem arăta un model de viață creștină  și  să o putem ajuta în creșterea celor trei copii a-i ei.
10. Orsana, care ar vrea să se căsătorească, ca Dumnezeu să îi pregătească un soț bun.
11. Proiectul nostru de a evangheliza pe bengalezii din Assam, proiect ce se află în desfășurare deja.
12. Planul de a cumpăra niște automobile pentru lucrare.
 

          Tată, Îl vreau numai și numai pe Domnul Isus, ca El să fie înțelepciunea și comoara mea. Ajută-mă să văd celelalte lucruri ca pe un gunoi. Ascunde-mă în dragostea Ta ca să fiu păzit împortiva tuturor înșelăciunilor acestei lumi. Amin!

Daniel

 

 


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni