Scrisoare de informare - Familia Acatrinei - PERU
Adăugată de AgentiaKairos in 10/09/2018, citită de 940 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
Scrisoare de informare - Familia Acatrinei - PERU

Dragii noștri,

          Ultima perioadă a fost plină de provocări de tot felul, însă ceea ce putem spune e că Dumnezeu ne-a permis să experimentăm ceea ce spune versetul menționat mai sus. Ne bucurăm de ceea ce este El pentru noi și de ceea ce ne permite să trăim aici pe câmpul de misiune, chiar dacă de multe ori nu înțelegem mersul lucrurilor și suntem tulburați peste măsură de mult. Liniștea noastră izvorăște din Cuvântul Său, știind că El e același ieri, azi și în veci și puterea Lui e neschimbată. El cheamă lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi și poate aduce în ființă ceea ce nu a existat mai înainte.

Baza de misiune

          Proiectul construcției bazei de misiune e în plină desfășurare și se pare că piedicile si dificultățile pe care le întâmpinăm sunt pe măsura a ceea ce vrem să facem. Mai întâi Emilio, fratele care e șeful de șantier, a căzut de pe o scară care s-a rupt, de la o înălțime de 4 m și și-a spart capul. A fost dus l-a spital, a fost cusut și mulțumim Domnului ca după câteva zile și-a revenit și și-a putut relua activitatea. Mâna lui Dumnezeu a fost peste el și am văzut protecția Lui, spre deosebire de situația lui Claudio, tâmplarul care ne-a făcut acoperișul, care a căzut de pe casa la care lucra, s-a lovit la cap, a intrat in comă și zilele trecute a murit. Două situații asemănătoare, dar cu un final total diferit. Ceea ce ne doare e că Claudio se îndepărtase de Dumnezeu și renunțase să mai meargă la adunare.

          O altă problemă pe care am întâmpinat-o a fost că tencuiala din diferite camere a căzut de pe pereți, datorită faptului că echipa anterioară nu a făcut treaba așa cum trebuie. Vă imaginați că a trebuit să reparăm toate aceste stricăciuni și să refacem totul. Au fost zile când cei care trebuiau să ne aducă materialele nu au venit așa cum stabiliserăm și aceasta ne-a dat activitatea peste cap făcându-ne să alergăm dintr-o parte în alta ca să găsim o soluție de moment.

          Am avut probleme și cu apa, asta chiar în perioada în care făceam trotuarele. Conducta principală de apă la care suntem racordați a fost spartă de niște muncitori care lucrau în zonă, iar ca și cum asta nu ne-ar fi fost de ajuns, peste câteva zile, ne-au rupt țeava, motiv pentru care nu am avut parte de prea multă liniște.Pe lângă aceste situații neprevăzute, am fost frânați și de greva care a izbucnit în Atalaya din partea nativilor, (în general așhaninka, dar și din alte triburi vecine) grevă care a ținut 2 săptămâni. Toate drumurile (inclusiv râurile) au fost închise. La fiecare colț de stradă puteai vedea nativi înarmați cu sulițe, arcuri cu săgeți, iar vopseaua de pe fețele lor scotea în evidență spiritul lor războinic pentru care sunt renumiți. Au fost câteva altercații în diferite părți ale orașului soldate cu spargerea cauciucurilor motoretelor care s-au încumetat să sfideze interdicția pusă. Inclusiv magazinele și piețele au fost închise, peste tot domnind o liniște atipică acestui orășel care în mod normal e ca un furnicar de oameni, de dimineața până seara. Din când în când liniștea era întreruptă de pâlcuri de nativi care mărșăluiau pe străzi, însoțiți de strigătul lor de război, așa cum citisem în cărțile lui Karl May pe vremea copilăriei. Numai că diferența de această dată e că le trăiam pe viu și că lucrurile nu se petreceau în Vestul sălbatic ci în jungla peruană.

          Mulțumim Domnului că El a răspuns rugăciunilor noastre și ale celor ce ne-au susținut în această perioadă și lucrurile s-au rezolvat pașnic, fără ca noi să fim afectați prea mult.

          Cu ajutorul Domnului am reușit să terminăm de tencuit toată clădirea pe exterior (a mai rămas doar etajul pe interior), am reușit să facem trotuarele, zilele acestea instalăm burlanele de apă și momentan lucrăm la fosa septică. Ieri am primit o veste bună în ce privește conectarea la rețeaua electrică a orașului. Din pricină că locația terenului unde construim nu aparține zonei urbane, nu am reușit până acum să rezolvăm problema instalării curentului electric la clădirea în lucru. Tot ce am lucrat până acum am făcut cu un generator electric, însă de multe ori am fost limitați deoarece capacitatea acestui generator nu era suficientă să pună în funcțiune anumite instrumente de lucru. Soluția pe care am găsit-o e să ne conectăm la contorul unui vecin din apropiere și acum urmează să cumpărăm stâlpii și cablurile. Aici în Atalaya costurile sunt extrem de mari, așa că ne bucurăm să îl avem pe Zsolty în Lima care să ne cumpere lucrurile de care avem nevoie și să ni le trimită apoi pe camion. El ne-a fost de mare ajutor în perioada aceasta deoarece am apelat la el în diverse rânduri când am avut nevoie să cumpărăm lucruri pe care nu le găsim aici.

          Rugați-vă ca Dumnezeu să dea piedicile la o parte ca să putem avansa cât mai repede cu ceea ce mai avem de făcut, deoarece în 2 luni începe perioada ploioasă aici în junglă și atunci ne va fi mai greu să mai facem ceva. Rugați-vă , de asemeni, și pentru resursele necesare. Banii pe care i-am primit până acum, prin harul Lui și dragostea unora dintre dumneavoastră, i-am investit în tot ce v-am scris mai sus și ne mai așteaptă încă multe alte cheltuieli. Urgent pentru noi e să punem gratii la geamuri, să gletuim și să văruim în interior (asta doar pe parter), ca mai apoi să facem un gard sigur. Problema e că spre sfârșitul anului vom pleca la Lima pentru 2 luni de zile, la fel și colegii noștri, așa că în aceste condiții vrem ca să asigurăm casa cât mai mult posibil.

Maukayapi

          Continuăm să mergem de 3 ori pe săptămână în Maukayapi și ne bucurăm să vedem că există o mai mare deschidere a oamenilor de acolo față de noi. Sâmbăta trecută i-am vizitat pe câțiva în casele lor și am avut un timp bun împreună. Am putut discuta despre anumite lupte ale lor și ne doare să vedem cât de imaturi în credință sunt și cât de anevoie înaintează în relația lor cu Dumnezeu. Mulți nu au siguranța mântuirii și nu au nici cu cine se îndemna la o viață mai sfântă. Le lipsesc modelele și exemplele creștinilor adevărați. Cunosc anumite lucruri la nivel de teorie, dar nu știu să le aplice în viața practică de zi cu zi. Majoritatea bărbaților pleacă la lucru câte 1 lună, departe de casă, și atât ei cât și soțiile lor sunt expuși la multe ispite. Mulți au căzut în păcat în astfel de situații și lupta sufletului nostru pentru ei este mare. Nu le putem spune să nu mai plece, deoarece în comunitate nu au nici o sursă de venit, unii au familii numeroase (8 copii) și înțelegem că le e greu când nu au cu ce să-și întrețină familiile. Cheltuielile cu școala copiilor sunt mari și ei încearcă să facă față cum pot. Ce ne rămâne de făcut e să ne rugăm pentru ei, cerându-I lui Dumnezeu să îi lumineze, să li se descopere ca să poată ei înșiși cântări lucrurile. Sunt încă departe de a înțelege că Dumnezeu trebuie să fie prioritatea vieții lor.

          Rugați-vă pentru creșterea lor spirituală și pentru înțelegerea adevărului. Rugați-vă ca să învețe să se încreadă în Dumnezeu în orice situație, fie mică, fie mare.

Sănătatea noastră

          Încă avem mult de luptat în rugăciune la acest capitol. În ultimul timp, atât Amalia cât și Debi au tot suferit de diferite afecțiuni și Debi e tare necăjită în suflețelul ei. Caută să înțeleagă de ce trebuie mereu să treacă prin suferință. Îmi spunea zilele acestea că eu (Liviu) și Mati nu ne îmbolnăvim deloc și doar ea și Amalia trebuie să sufere. Astăzi o întreba pe Amalia dacă nu cumva Satana a vorbit cu Dumnezeu și despre ea, ca în cazul lui Iov, și a cerut să o cearnă.

          Știm că nu putem evita să trecem pe aici, de aceea vă cerem să ne sprijiniți în rugăciune ca să putem rezista și să rămânem în picioare după ce vom fi biruit totul. Mulțumim că ne purtați poverile și că luptați împreună cu noi ca lucrarea Lui să se facă în noi, cu noi și prin noi. Mulțumim pentru partea pe care o luați la înaintarea evangheliei, aici pe meleagurile celui rău. Dumnezeu ne dă oportunități să vorbim cu oamenii și să sădim sămânța evangheliei. El să va răsplătească pentru susținerea de toate felurile și pentru dragostea de care dați dovadă față de noi. Ne simțim binecuvântați să vă avem aproape ca parteneri în lucrare.

          Vă dorim biruință în lupta credinței, făcând uz de toată puterea și autoritatea primite în numele Lui. Cu El biruim!

Liviu și Amalia Acatrinei


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni