Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep - familia Dumitriu
Adăugată de wycliffe.romania in 04/04/2018, citită de 2.467 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep - familia Dumitriu
Dragii noștri frați,

La sfârșitul lui decembrie 2017 am luat hotărârea de a ne concentra eforturile pentru următorii 3 ani în a-i ajuta pe cei din poporul Patep (Pɨtep) din Papua Noua Guinee să folosească și să înțeleagă mai bine Scriptura, folosind limba lor maternă. Fără o bună înțelegere a Scripturii, pericolul sincretismului religios și al învâțăturilor mincinoase sunt la tot pasul, așa cum veți vedea și în cele descrise mai jos. Eforturile noastre din ultimul an, de a învăța limba Tok Pisin la un nivel avansat, de a ne instrui în diversele unelte pentru Promovarea Folosirii Scripturii în limba maternă, de a vizita diverse grupuri lingvistice pentru a alege unul pentru care să ne concentrăm eforturile în următorii ani, de a pregăti materiale de studiu Biblic în Tok Pisin, toate aceste eforturi nu au fost în zadar.

Tok Pisin este o limbă intermediară de comunicare între multe din cele peste 800 de triburi care vorbesc tot atâtea limbi, și pe care aceștia o cunosc mai mult sau mai puțin. Datorită acestui an pregătitor, acum la începutul anului, am putut începe deja să slujim poporului Patep, vizitând satul Denglu de 2 ori pentru 2 săptămâni. În acest timp am început să învățăm limba lor, le-am prezentat disponibilitatea noastră de a le oferi instruire pe termen lung, am discutat termenii biblici cheie din limba Patep și am predicat din primele 15 capitole din Genesa, învățând din lecțiile de credință din viața lui Abel, Noe, Avram. Răspunsul lor a fost foarte pozitiv. Aparent, sunt dornici să învețe mai mult și să intre în programul de instruire pe termen lung prin studierea pe cărți a Bibliei.

 Unul dintre bătrânii bisericii a spus: “Deși noi predicăm de mult timp, totuși nu am mai auzit predicându-se Cuvântul în felul acesta…”.

Un alt bărbat din conducere a spus: “Doresc ca toți cei implicați în slujire și predicare să urmeze cursul de instruire propus de voi …”

Detalii...

Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni