Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

40 De Zile Pentru Viață - Timișoara, Cluj, Iasi, Gherla, Baia Mare
Adăugată de Softy in 14/02/2018, citită de 1.137 ori
Autor: Anonim, Categorie: Evenimente
40 De Zile Pentru Viață - Timișoara, Cluj, Iasi, Gherla, Baia Mare

Campania „40 de Zile Pentru Viață” se desfășoară simultan, în perioada 14 februarie-25 martie 2018, în Timișoara și în alte 741 de orașe din 47 de țări.

 

La Timișoara va avea loc o manifestare în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, (Maternitatea Odobescu), unde, timp de 40 de zile, între orele 7 și 19, câțiva voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului într-o manifestare tăcută, cu mesaje pro-viață.

„Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”, transmite Claudiu Petre Morar, în numele comitetului de organizare.

Conform organizatorilor, campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara este o campanie civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni din Timișoara, nu în numele unei biserici sau al unei organizații sau instituții.

Inițiatorii campaniei transmit că România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul doi la nivel național, cu puțin peste 4000 avorturi/an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015). Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.

„Cu toate că este o campanie civică, desfășurată în nume personal de creștini din diferite confesiuni, campania beneficiază totodată de binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe și de susținerea Bisericilor creștine de diferite confesiuni din Timișoara: Biserica Romano-Catolică – PS Martin Ross, Biserica Greco-Catolică – Pr. Ioan Chișărău, Biserica Reformată – Părinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptistă – Pastor Samuel Tuțac, Biserica Penticostală – Pastor Ioan Filip, Bisericile non-denominaționale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Adventistă – Pastor Memete Pavel, Biserica Evanghelică – Pastor Adrian Stan, Biserica Creștină după Evanghelie – Pastor Gabi Răducan”, transmite Claudiu Petre Morar.

„Am observat că toți cei care sunt în favoarea avortului au fost deja născuți”, spunea Ronald Reagan.

Pentru că iubim viața, pentru că ne pasă, începând de mâine, timp de patruzeci de zile, ne unim în post și rugaciune, pentru ei, cei care nu se pot apăra singuri. 
Vino cu noi.
Împreună salvăm vieți!
Te poți înscrie la urmatoarea adresa.
https://
www.surveymonkey.com/r/
2WPS7ZB


Știre preluată de pe www.facebook.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni