Iohannis, fanatismul religios si toleranta
Adăugată de cioanas in 20/10/2016, citită de 4.986 ori
Autor: Simion Ioanas, Categorie: Editoriale
Iohannis, fanatismul religios si toleranta

In legatura cu casatoria persoanelor de acelasi sex, domnul Iohannis si-a dat cu parerea in mod public, invocand toleranta fata de o minoritate sexuala si nealinierea lui la fanatismul religios, in care ne include domnia sa pe toti care suntem impotriva casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Cred ca domnul Iohannis se inseala in momentul in care crede ca noi am fi intoleranti fata de o minoritate sexuala, asta avand in vedere ca noi nu vizam ingradirea unei minoritati, ci avem in vedere o redefinire a casatoriei. Consideram ca o casatorie trebuie sa fie definita strict intre un barbat si-o femeie, asta bazati pe Adevarul descoperit de Dumnezeu, Cel care ne-a creat si are dreptul inainte de toti ca sa defineasca familia si casatoria. Pe de alta parte realitatea istorica a societatii noastre ne demonstreaza ca protejarea familiei inseamna de fapt protejarea si progresul unei societati. Daca ai familii sanatoase, acolo ai progres economic, acolo ai stabilitate. Natalitatea are un rol deosebit in progresul unei societati, de aceea statul este si dator ca sa vegheze la protejarea familiilor din cadrul unei societati, prin asigurari medicale, ajutor social, plata taxelor in functie de numarul de membrii dintr-o familie si multe alte programe de protectie.
In contextul definirii familiei si a casatoriei prin prisma Adevarului Scripturii si a echilibrului intr-o societate, cred ca domnul Iohannis isi poate da seama ca noi nu avem nimic cu o minoritate sexuala din cadrul societatii din Romania, ci cu respectarea de catre aceasta minoritate a definirii familiei, asa cum o acceptam noi ca societate si percepere crestina. In sensul acesta daca cetatenii romani doresc prin referendum sa faca un amendament la Constitutia Romaniei, prin care sa certifice un fapt, o regula a societatii cu privire la casatorie, anume ca ea este intre un barbat si-o femeie, atunci orice minoritate sexuala trebuie sa se supuna Constitutiei Romaniei.
Cu privire la acuza adusa de domnul Iohannis, celor care doresc protejarea casatoriei intre un barbat si-o femeie, cum ca ar fi fanatici religiosi, domnia sa se inseala din nou.
Cred ca crestinismul nu este fanatic si cred in acelasi timp ca in Romania niciodata cultele crestine nu au fost mai unite ca in problema casatoriei. A tine la valorile Scripturii, la casatoria definita de Dumnezeu, ca fiind strict intre un barbat si-o femeie, nu este fanatism, ci inseamna integritate si maturitate, inseamna protectie a societatii poporului roman. Nu cred ca pe viitor domnul Iohannis ar iesi in mod public si ar considera fanatici pe crestini, daca o minoritate musulmana, de exemplu, ar incerca sa impuna Sharia in Romania, iar bisericile crestine ar lua atitudine si ar protesta. Domnul presedinte Iohannis trebuie sa inteleaga ca noi crestinii suntem toleranti, datorita faptului ca asa ne-a invatat Hristos, Cel pe care-L urmam si respectam inainte de toate, insa in acelasi timp traim si ca oameni integri, tinem la valorile in care credem si le consideram drept vitale pentru societatea noastra, familiile noastre si integritatea unei tari.
De aceea il rugam pe domnul presedinte Iohannis, sa-si ceara scuze public datorita jignirilor aduse unei mari parti a populatiei din Romania, doar datorita faptului ca dorim sa protejam casatoria asa cum a lasat-o Dumnezeu si asa cum a imbratisat-o populatia Romaniei pana in prezent. Domnule Iohannis, ati fost ales acolo sa ne protejati valorile imbratisate de acest popor in decursul istoriei, ati fost ales sa ne pastrati integritatea familiei intacta, mai ales ca si dumneavoastra spuneti ca sunteti crestin, astfel intr-o zi veti da socoteala inaintea lui Dumnezeu si veti raspunde pentru faptul ca ati ajuns sa-i calcati in picioare si sa-i negati definirea familiei, asa cum a creat-o El si asa cum o binecuvinteaza pe intreg pamantul de veacuri.
Doamne binecuvinteaza Romania!


Știre preluată de pe paginacrestina.wordpress.com
Toti vom da socotealâ de ce am spus si de ce-a vom face . Chiar si sustinerea multora bisericii penticostale la domnu presedinte Iohannis , panâ la urmâ sa ne foloseasca doar pentru voturii si sa uite de valorile noastre si a poporul Roman .
Adăugat în 21/11/2016 de Sergiu01
Președintele României este președintele tuturor românilor, trebuie să țină cont de toate componentele societății civile. Rolul său este foarte dificil, pentru că de cele mai multe ori trebuie să facă anumite afirmații contrarie convingerilor sale personale. Un om de stat nu poate gândi și acționa ca un om de biserică, pentru că rolul său nu-i permite acest lucru.
Noi ca și creștini nu trebuie să ne punem încrederea în clasa politică sau în instituțiile statului, ci în Dumnezeu.
" Nu vă încredeți în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor. Suflarea lor trece, se întorc în pământ și în aceeași zi le pier și planurile lor. Ferice de cine are ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-și pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său!" Psalmul 156: 3-6
Adăugat în 17/06/2019 de beni33
Opțiuni