Curtea Constituţională a României a avizat pozitiv definirea familiei este: „căsătoria între un bărbat şi o femeie”
Adăugată de Malina1205 in 21/07/2016, citită de 1.552 ori
Autor: Anonim, Categorie: Diverse

    „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu pe cea între soţi” este răspunsul Curţii Constituţionale a României (CCR) la solicitarea celor 3 milioane de români în scrisoarea depusă la Senat în luna mai. Avizul pozitiv al înaltei Curţi, dă undă verde dezbaterilor în cele două camere al Parlamentului României. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi şi înscrie o victorie în favoarea familiei tradiţionale.

    Potrivit preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, decizia celor nouă judecători nu înseamnă pronunţarea asupra oportunităţii acestei modificări a Constituţiei.

    „Nu este atributul CCR să stabilească dacă va admite căsătoria între soţi în Constituţia noastră, nici măcar să definească din nou noţiunea de familie, nici măcar să definească celelalte noţiuni care sunt aşteptate de către unii cu privire la parteneriate civile. CCR avea să se pronunţe strict asupra constitutionalităţii propunerii de revizuire, iar din punctul acesta de vedere am avut de verificat condiţiile prevăzute de articolele 150 şi 152 din Constituţie. Totodată, vreau să menţionez că această iniţiativă nu suprimă drepturile cetăţenilor”, a afirmat Dorneanu după sedinţa CCR.

    Avizul pozitiv al curţii este un motiv de bucurie pentru întreaga comunitate Evanghelică. Într-un mesaj public, preşedintele Uniunii Baptiste din România, Viorel Iuga a exprimat: „Dumnezeu continuă să ne încurajeze. Așa cum știți, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv inițiativei de revizuire a Constituției. Îl slăvim pe Dumnezeu pentru răspunsul la rugăciuni și spunem mulțumesc frumos celor ce au decis înțelept. Felicitări domnului Cioloș și tuturor demnitarilor care au demonstrat mult curaj și au recomandat respingerea cererii celor doi homosexuali… Continuăm să ne încredem în Domnul și să ne facem datoria de copii ai Domnului Isus care este viu și rămâne pe tronul istoriei”, a declarat Viorel Iuga.

    Un interviu mai detaliat cu privire la acest subiect şi despre depunerea acestei scrisori la Senat, vedeţi AICI.

    Senatul a transmis luna trecută la CCR propunerea legislativă pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale privind revizuirea Legii fundamentale. Solicitarea şi avizul CCR vin în urma unei scrisori semnată de 3 milioane de români depusă pe 23 mai de Coaliţia pentru Familie la Senatul României. Aceştia au solicitat în scrisoarea de 300 de metri lungime pe 1,5 m lăţime, însoţită de trei camioane cu semnături, stipularea expres că „familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie” şi revizuirea art. 48(1) din Constituţie. După ce a fost înregistrată la Senat, ea a fost prezentată, pe 7 iunie, în Biroul permanent şi transmisă la CCR pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale.

    Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituţie este: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Actualul text al Constituţiei se referă la căsătoria dintre soţi.

    Initiatorii propun ca referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei în acest sens să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare. Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri: Nadia Tataru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sisu, Vlad Mirita, Mihaela Manuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Calin Diaconu, Pavel Chirila, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negrut, Mircea Tudor.

    Potrivit Coalitiei pentru Familie, această propunere legislativă de revizuire a Constituţiei are drept scop protejarea explicită a familiei şi a drepturilor părinţilor.

    Tot astăzi, Curtea Constituțională a avut pe rol solicitarea recunoașterii în România a căsătoriei dintre doi bărbați, solicitare care a fost respinsă.

 


Știre preluată de pe www.stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni