4 copii parasiti de parintii lor si crescuti de o bunica singura locuiesc in conditii deplorabile
Adăugată de Slujire in 18/05/2016, citită de 2.032 ori
Autor: Slujire Crestina, Categorie: Diverse
4 copii parasiti de parintii lor si crescuti de o bunica singura locuiesc in conditii deplorabile

Patru copii parasiti de parintii lor si crescuti de o bunica singura locuiesc in conditii deplorabile. Doamna Elena Dobre isi creste singura de mici cei 4 nepotei, in satul Tincova, jud. Caras Severin. Desi este bolnava si se misca greu, incearca sa le ofere celor patru nepotei tot ce poate ea mai bun. Din pacate trebuie sa se descurce dintr-o mica pensie, din care plateste luna de luna datoriile pe mancare ce se acumuleaza la magazinul din sat. Acum, acesti copii se afla in atentia asociatiei noastre umanitare, si cu ajutorul dvs am reusit pana acum sa le oferim rechizitele scolare de care au nevoie, o soba de gatit, lemne de foc pentru iarna si alimente. Din pacate insa, acesti copii locuiesc in conditii deplorabile! Nu au WC nici macar in gradina (asa cum este de obicei la tara) ci nevoile si le fac in buruienile din fundul gradinii. Toti 4 copii impreuna cu bunica dorm pe doua fotolii vechi in bucatarie, acolo unde se si gateste, acolo se sta in timpul zile, si tot in bucatarie se fac si temele. Asta pentru ca nu au conditii pentru a folosi celelalte doua camere pe care le mai are casa. Nu au baie! Copii se spala rar, cum pot si cand pot la lighean, pentru ca nu au apa curenta si nici macar fantana in curte, aducand apa cu galeata de la cateva case distanta. Bunica fiind batrana si bolnava nu se poate ocupa in mod eficient de igiena copiilor. Hornul de la soba din bucatarie este deteriorat si necesita reparatii urgente pentru a evita orice situatie nefericita, avand in vedere ca se gateste vara – iarna in bucatarie si acolo se si doarme. Desi nu putem sa inlocuim dragostea mamei si grija tatalui, ne dorim ca impreuna cu dvs sa oferim acestor copii conditii decente de locuit.

chiuvetaDorim sa le facem acestor copii in primul rand o baie, care este una dintre cele mai mari nevoi in acest moment, care sa includa si in WC. In bucatarie dorim sa le punem gresie pe jos, pentru ca acum este scandura veche, putreda si murdara. Dorim sa le reparam hornul de la soba din bucatarie pentru a evita orice risc de situatii neplacute. De asemenea, dorim sa le facem o teracota pentru a putea folosi si celelalte doua camere ale casei in mod special pe timp de iarna, pentru a nu mai fi nevoiti sa doarma toti inghesuiti in bucatarie. Va fi nevoie de 2 paturi de doua persoane, pentru ca nu au paturi bune pe care sa doarma. Dorim sa le foram si o fantana, pentru a nu mai fi nevoiti sa aduca apa cu galeata de la cateva case distanta. De asemenea, fantana va fi forata si pentru a avea apa curenta la baie.

o mana de ajutorPentru toate acestea avem nevoie de ajutorul si sprijinul dvs pentru ca acesti copii sa poata avea conditii decente de locuit. In primul rand avem nevoie de materiale de constructii. Mai jos gasiti lista de materiale de constructii de care vom avea nevoie, realizata de echipa de mesteri cu care vom lucra pentru acesti copii. Facem un apel la toti cei care doresc sa se implice, sa ne ajute cu aceste materiale de constructii, in mod special cei care locuiti in zona Arad – Timisoara – Lugoj – Caransebes. Fiecare dintre dvs poate cumpara ceva din aceasta lista, in functie de posibilitatile fiecaruia.

inscrie-teDupa ce va veti hotarati cu ce materiale de constructii doriti sa ajutati, va rugam sa ne sunati pe numarul 0749 402 098 sau 0766 365 833, sau de preferat sa ne scrieti pe [email protected], iar noi va vom inscrie pe o lista de donatori cu materialele de constructii. Atunci cand vom incepe lucrarile de amenajare va vom contacta si vom veni personal la dvs cu o remorca si vom colecta materialele de constructii de la cei inscrisi din zona Arad – Timisoara – Lugoj – Caransebes.

Va rugam insistent sa nu mergeti la aceasta familie cu materialele cumparate de dvs pentru caNU exista posibilitatea de a fi depozitate si puse afara in curte exista riscul sa fie furate.

Daca totusi veti merge cu materialele la fata locului, va rugam sa ne sunati, sa ne spuneti ce materiale ati adus, pentru a nu ne suprapune, si pentru a nu mai aduce aceleasi materiale de la alti sposori sau sa nu le mai cumparam si noi inca odata. Vrem ca totul sa fie bine organizat, sa fim eficienti si sa nu facem risipa.

romaniaCei care locuiti in alta zona a tarii si aveti posibilitatea sa trimiteti materiale de constructii, va rugam sa ne contactati pentru a stabili impreuna cand, unde si cum le veti trimite. Este nevoie sa comunicam pentru ca totul sa se faca organizat. Daca veti avea nevoie de contract de sponsorizare pentru materialele donate va rugam sa ne contactati.

doneazaCei care doriti sa donati fonduri pentru aceasta actiune, va fi nevoie atat pentru cumpararea de materiale de constructii cat si pentru plata mesterilor si a instalatorului care va lucra aici. Preturile sunt afisate mai jos. Toate materialele de constructii vor fi cumparate pe factura si la cererea dvs.

contactCei care aveti firme si doriti sa ajutati, asociatia noastra va pune la dispozitie contracte de sponsorizare prin care va veti putea deduce din impozitul pe profit atat suma donata cat si valoarea bunurilor, daca veti dona materiale de constructii.

 

videoIntreaga actiune, de la inceput si pana la sfarsit va fi filmata, iar la final vom prezenta un material video din aceasta actiune in toate etapele ei, cat si un interviu si mesaj video de multumire din partea copiilor si bunicii lor, doamna Elena Dobre.

 

Cei care doriti sa faceti donatii, va rugam sa folositi modalitatile de donatie de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar in conturile de mai jos, deschise la BCR sau Raiffeisen Bank pe numele asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania” (va rugam sa specificati ,,Pentru cei 4 copii”):

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

 Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Code Swift: RZBRROBU

4. Daca sunteti firma si doriti sa donati materiale de constructii sau fonduri, o puteti face prin contract de sponsorizare, si va veti deduce in felul acesta suma donata sau valoarea bunurilor donate, din impozitul pe profit. Pentru contract de sponsorizare va rugam sa ne trimiteti pe email: [email protected], urmatoarele detalii:

Nume firma;

Sediu social;

CUI si J-ul;

Numele si calitatea reprezentatului care semneaza contractul;

Suma pe care doriti sa o donati, sau bunurile, cantitatea si valoarea lor.

In cel mai scurt timp veti primi din partea noastra pe email contractul de sponsorizare pentru semnat si stampilat.

Alte detalii la telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Iata mai jos lista de materiale de constructii de care este nevoie in aceasta actiune de ajutor, cat si valoarea lor estimativa:

Costuri pentru baie, bucatarie, camara

34 mp faianta x 24 lei mp = 816 lei

27 mp gresie (baie+bucatarie) x 24 lei mp = 288 lei

Adeziv gresie 10 saci CM9 x 19 lei= 190 lei

Multi bat 24 saci x 21 lei= 504 lei

Boiler pe lemne 800 lei

Chiuveta cu picior si oglinda 200 lei

Hidrofor pentru fantana 500 lei

O cabina de dus 500 lei

5 placi rigips de 12,5 verde x 32 lei buc = 160 lei

8 CD-uri de 4m x 7,5 buc= 60 lei

4 CD-uri de 4 m x 5 lei buc = 20 lei

1 sac knauf de 5 kg = 16 lei

1 sac glet CT127= 39 lei

2 m de smirghel de 120

TN-uri (negrese) 1 cutie= 3 lei

1 cutie autofiletante 100 buc = 3 lei

Dibluri prin bataie 8×80 = 40 x 0,30 = 12 lei

4 tevi de canalizare de 120 diametru x 23 lei = 92 lei

2 coturi de 90 grade = 8 lei

2 coturi de 45 grade = 7 lei

2 paleti de BCA = 900 lei

1 usa magazine 350 lei

1 geam la baie 150 lei

1 usa baie 350 lei

2 tuburi spuna

Nisip 200 lei

Balastru 200 lei

Bride 50 buc x 0,35 = 17,50 lei

200 buc TN-uri de 5,5

Timp estimat de lucru = 3 saptamani

Manopera = 3000 lei

Cost materiale din lista de mai sus 6.500 lei

Costuri neprevazute aprox. 1500 lei

Total: 11.000 lei

 Alte costuri:

2 paturi de cate 2 persoane + saltele = 1200 lei

1 teracota 2000 lei (din placi de teracota, zidica de teracotar)

Horn refacut 500 lei

Total: 14. 700 lei

 

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro

Email: [email protected]

 

Telefon: 0749.402.098 sau 0766.365.833


Știre preluată de pe www.slujirecrestina.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni