Scrisoare de informare Alex Svijic aprilie 2016
Adăugată de AgentiaKairos in 09/05/2016, citită de 1.772 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune

      Pace!


            Vestirea Cuvântului în tribul Zutong din Chin State s-a terminat cu bine. Din Gangaw am plecat cu fratele Zutong în satul Rancci, unde nu am putut dormi toată noaptea din cauza problemelor cu stomacul. Dar a doua zi m-am simțit mult mai bine și am continuat drumul spre Rezua. 

            La Rezua am predicat toată noaptea și următoarea zi, dar, în timp ce îi învățam pe localnici, am primit vestea că este nevoie să plec în grabă de acolo, pentru că poliția burmeză nu îmi dă voie să predic acolo. Așa că mi-am făcut bagajul și am mers la Tuilaw (Tilak).

            La Tilak am vestit zilnic Evanghelia și duminică am fost rugat să predic chiar de trei ori. Am reușit să înregistrez câteva mărturii video de la participanți. Le veți putea viziona la întoarcerea mea în România. Pe lângă predicile mele, patru studenți de la școala de misiune au ajuns și ei din Rezua și au început să îi învețe pe copii după modelul școlii duminicale. Și aici am avut probleme cu stomacul, dar mi-a trecut după 2 zile. În ultima zi (duminică), înainte să plecăm, am deschis o biserică. Cu ocazia aceasta au venit și câteva familii dintr-un alt sat și am reușit să le predic și lor Evanghelia.

            Următorul sat unde am ajuns se numeste Sungpi (Lungkan). A fost cel mai greu și periculos drum pe care l-am văzut în viața mea. Uneori spațiul pentru a conduce motocicleta era de doar jumătate de metru. O mică greșeală și puteai să îți pierzi cel puțin motocicleta, dacă nu chiar viața. Acolo am înțeles o dată în plus ce înseamnă să mergi pe calea îngustă. În Lungkan am stat două nopți, timp pe care l-am fructificat predicând.

            Din Lungkan am fost chemat la Lungngo, un sat cu aproximativ 200 de famili. Aici am avut parte de același program! Pentru o săptămână am predicat zi și noapte. Duminică s-a deschis și aici o biserică. Cladirea era atât de plină încât nu mai puteau intra oameni. Apoi luni, înainte să plec, a venit la mine o mamă cu un copil cu handicap și m-a rugat să mă rog pentru el, ca Domnul să-l vindece și să îl facă un misionar în tribul lor. Mi-a zis că nu poate vorbi foarte mult, dar dacă Domnul va face această minune, toți oamenii vor ști că Dumnezeu este adevărat și viu. Ea dorește din toată inima să dedice acest copil în întregime lui Dumnezeu. Numele ei este Pai Yin, iar copilul se numește Aung Myin Tu.

 

            Din Lungngo, în următoarea zi am mers direct la Gangaw. Drumul a durat 7 ore pe motocicletă. Din Gangaw până la Pyin Oo Lwin am parcurs alte 13 ore cu microbuzul. Am ajuns epuizat. Pentru a mă pune pe picioare voi lua un tratament cu antibiotice și sper să se rezolve și această problemă. Unul dintre motivele întemeiate pentru care trebuie să mă refac rapid este și faptul că sunt chemat să plec iarăși la o conferință de tineret săptămâna următoare.

 

            Motive de rugăciune:

- Domnul să dea rod din sămânța semănată în tribul Zutong;

- Domnul să-l vindece pe Aung Myin Tu, copilul cu handicap;

- Domnul să cheme lucrători la secerișul Lui, deoarece este foarte solicitantă lucrarea de aici;

- Domnul să fie laudat pentru protecția pe care mi-a oferit-o în timpul cât am fost plecat.

Cu drag,

 

Alex Svijic

 

        Alexandru Svijic


   Este membru al Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 2, din Craiova. În timpul studiilor la  Seminarul Teologic din Beatenberg, Elveţia, în vara anului 2012, participă la o misiune pe termen scurt în Insulele Guam şi Palau din nordul Pacificului.  
    În anul 2014 a călătorit pe termen scurt  şi în Myanmar, şi de atunci s-a pus la dispoziţia Domnului pentru lucrarea pe termen lung în această ţară. Alex predă la Şcoala Biblică Harvest şi este implicat în biserica Ebenezer din Pin Oo Lwin. Alături de fraţii localnici călătoreşte în campanii de vestirea Cuvântului şi creştere spirituală în triburile izolate care au nevoie de lucrători.
 
Cont bancar:
RON: RO35BRDE340SV25437653400
EUR: RO31BRDE340SV25437733400
Va rugam sa specificati: donatie pentru Alexandru Svijic

Știre preluată de pe www.agentiakairos.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni