Apel umanitar: Oana Speranta Stoica – tanara careia o boala rara îi macina pielea si oasele
Adăugată de Slujire in 17/04/2016, citită de 2.176 ori
Autor: Slujire Crestina, Categorie: Diverse
Apel umanitar: Oana Speranta Stoica – tanara careia o boala rara îi macina pielea si oasele

“De multe ori am vrut sa ma omor. Dar nu pot”, ne marturisea Oana atunci cand am fost la ea. Oana este mama adoptiva a doi copii si vrea sa traiasca desi se lupta cu o boala crunta, epidermoliza buloasa distrofica.

Este greu sa va descriu in cuvinte ceea ce am vazut si felul in care aceasta boala a distrus corpul si oasele Oanei. Este o maladie rara, care ii mananca pielea, oasele, dantura si face ca trupul acestei mame sa fie plin cu rani deschise care ii provoaca dureri groaznice si permanente.

Aceasta boala a lasat-o pe Oana fara degete si palme. Ca sa faca fata durerii provocate de ranile deschise (care nu se mai inchid niciodata), Oana foloseste permanent calmante, desi, nici acestea nu mai isi fac efectul pentru ca organismul ei este deja obisnuit cu ele. Oana este constienta ca boala ei nu se va mai vindeca niciodata.

Cu toate acestea Oana spera ca va gasi oameni de bine care sa o ajute sa-si amelioreze situatia, pentru a putea suporta financiar tratamentul lunar – pansamente, unguente, vitamine – care o costa lunar 1650 de lei. Pensia ei de handicap este de doar 390 de lei lunar. 

Oana Stoica s-a nascut cu epidermoliza buloasa, o boala genetica aproape fara solutii, care a inceput sa se manifeste de la 6 ani. Parintii au fost nevoiti sa isi vanda apartamentul in Bucuresti si s-au mutat in Zlatna, jud. Alba, pentru ca sa reuseasca sa plateasca cele 12 operatii la care a fost supusa pana acum, din pacate fara succes. Banii s-au dus, iar acum traiesc din pensia parintilor, din veniturile cu ziua ale sotului si din mica ei pensie de handicap.

Oana-Stoica“Am basici pline cu apa pe tot corpul, am puroaie, orice atingere mai puternica ma doare si imi poate provoca rani. Cand ma trezesc, am hainele lipite de piele in zonele pe care m-am intins. Este ingrozitor”, ne-a marturisit Oana atunci cand am fost la ea.

“Am mereu perioade cand ma simt rau, apoi fac tratamentul o luna si ma simt bine. Tratamenul imi da putere. Nu pot trai fara pansamente. Asa cum omul nu poate trai fara apa, eu nu pot trai fara pansamente. Imi trebuie creme, vitamine”, afirma trista Oana.

“Am nevoie de 10.000 de euro pentru un tratament in Germania, care sa ma ajute sa ma simt mai bine. Nu cred ca voi aduna vreodată cei 170.000 de euro de care am nevoie pentru a ma vindeca cu celule stem”, ne-a declarat Oana Stoica.

Situatia Oanei Stoica s-a inrautatit la finalul lunii Martie (vezi imaginea atasata), fiind nevoie de o deplasare in Germania pentru un tratament avansat.

Facem un apel la toti fratii din tara si din strainatate care citesc acest articol, sa ne unim fortele sa o ajutam pe Oana pentru a putea ajunge cat mai repede la tratament in Germania.

Cei care doriti sa o ajutati pe Oana, o puteti face prin modalitatile de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar, folosind conturile de mai jos, deschise pe numele asociatiei crestine umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”, la BCR si la Raiffeisen Bank:

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 975

Code Swift: RZBRROBU

4. Comanda orice carte crestina, Biblii sau cadouri crestine de la Libraria Maranatha (comanda aici: www.librariamaranatha.ro) si o ajuti pe Oana in mod indirect. Libraria Maranatha ii sustine Oanei tratamentul lunar de 1650 de lei.

Asa cum am obisnuit pana acum, dupa finalizarea acestei campanii si rezolvarea problemei, vom reveni cu un material video de prezentare si de multumire din partea Oanei pentru toti cei care ati fost alaturi de ea pentru a putea face tratamentul la care atat de mult viseaza.

Pentru orice alte detalii ne puteti contacta pe email: [email protected], sau telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro


Știre preluată de pe www.slujirecrestina.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni