Ajuta o familie de batrani care traiesc intr-o coliba, sa aiba lemne de foc, o soba si paturi de Sarbatori
Adăugată de Slujire in 07/12/2015, citită de 1.621 ori
Autor: Slujire Crestina, Categorie: Diverse
Ajuta o familie de batrani care traiesc intr-o coliba, sa aiba lemne de foc, o soba si paturi de Sarbatori

De curand asociatia noastra umanitara a indentificat la marginea orasului Sebis, jud. Arad, o familie de batrani care locuiesc intr-o coliba in conditii greu de imaginat. Oameni cu suflet carora li s-a facut mila de acesti batrani ne-au contactat sa venim la fata locului sa vedem conditiile in care traiesc acestia si sa ii ajutam. Ajunsi la fata locului am gasit doi batranei simpatici care s-au mirat si s-au bucurat ca am venit la ei. Nu le venea sa creada ca cineva ii viziteaza si ii baga in seama. I-am gasit batand cu ciocanul o coasa. Batraneii aveau hainele murdare pe ei si foarte vechi. Coliba lor este asezata pe un deal langa orasul Sebis, jud. Arad. Nu are apa (nici fantana) si nici curent electric. Oamenii cu care am stat de vorba despre aceasta familie ne-au spus ca sunt harnici si nu stau o clipa degeaba. I-am crezut pe cuvant pentru ca, in curtea acestei familii am gasit un magar cu care lucreaza si mai castiga un ban, carand pamant, balegar, etc, la oamenii din zona. Langa coliba lor am gasit suficienta hrana pentru magar pregatita pentru iarna. Au si cateva gaini, cateva gaste si un porc. Insa atunci cand am vazut locuinta nu ne venea sa credem, era o coliba in toata regula, facuta din scanduri fara nici un fel de izolatie impotriva frigului. Scandurile, si ele sunt niste resturi adunate si batute in cuie care formeaza nu o locuinta, nu o casa, ci o coliba. Acoperisul este improvizat, prin care bineinteles ploua in interior. Camerele sunt foarte mici, iar un barbat de 1,76 trebuie sa se aplece sa poata intra si nu se poate sta in picioare. Oamenii acestia, sarmanii dorm pe niste paturi improvizate, niste scanduri peste care sunt puse multe haine vechi si murdare. Soba pe care o folosesc este veche, sparta si afuma foarte mare. Nu tine caldura deloc, pentru ca este doar din tabla. Bineinteles ca nu au lemne de foc pentru ca nu au bani sa isi cumpere si nu au voie sa taie din padure. Fac focul cu scanduri si ramasite de lemn pe care le aduna cu magarul la caruta de pe unde apuca. Am vazut nevoile lor si le plangi de mila cand ii vezi. Ce ne-a impresionat cel mai mult la acesta familie de batrani este faptul ca 2 ore cat am stat la ei nu s-au plans nici macar odata de neajunsurile lor, nu ne-au cerut nimic si pe fetele lor si prin atitudinea lor am vazut liniste sufleteasca….  Noi nu vrem sa ramanem indiferenti fata de aceasta familie si ne dorim ca acum, macar acum, cu ocazia Sarbatorilor de Iarna sa le oferim 2 paturi pe care sa doarma, pachete consistente cu alimente, o soba buna pentru caldura si gatit, si lemne de foc pentru toata iarna aceasta. Facem un apel la toti cei care doresc sa ajute aceasta familie, sa ne contacteze pe email: [email protected], sau telefon: 0749 402 098

 

Cei care doriti, si locuiti in jud. Arad sau in apropiere puteti ajuta aceasta familie in mod direct si personal: cu alimente, lemne de foc, o soba, paturi de dormit si imbracaminte.

Intreaga actiune de ajutor pe care o vom desfasura, o vom filma, cat si un mesaj video de multumire din partea acestei familii catre toti sponsorii, astfel incat, ori unde ati fi, sa puteti vedea felul in care aceasta familie a fost si este ajutata.

 

Lemnele de foc costa: 1200 de lei;

O soba costa: 1000 de lei;

Alimente de 300 de lei;

Izolarea tavanului 200 de lei.

 

Cei care doriti sa donati, va rugam sa folositi modalitatile de mai jos:

 

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar in conturile de mai jos, deschise pe numele asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania” la BCR si Raiffeisen Bank:

 

LA BCR

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

 

LA RAIFFEISEN BANK

Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Code Swift: RZBRROBU

 

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro


Știre preluată de pe www.slujirecrestina.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni