Viorel Iuga este noul președinte al baptiștilor din Romania
Adăugată de sorinpetrache in 29/05/2015, citită de 1.855 ori
Autor: Petrache Sorin, Categorie: Diverse
Viorel Iuga este noul președinte al baptiștilor din Romania

Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit joi și vineri (28-29 mai 2015) Congresul național electiv al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul Creștin Baptist din România, la care au fost aleși pentru un mandat de patru ani membrii Consiliului Național al Uniunii, ai Comitetului Executiv și noul Președinte al cultului.

La lucrările Congresului cu tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața” au participat 874 de delegați electori din cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară ale Cultului baptist din România care, potrivit site-ului oficial al Uniunii, numără peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși.

Un moment deosebit al lucrărilor Congresului a fost marcat prin discursul susținut de Victor Opaschi, ministru secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte care, într-o scurtă alocuțiune, a adresat delegaților bisericilor baptiste salutul său, alături de mesajul de apreciere și susținere al șefului Guvernului României, premierul Victor Ponta. Mesaje deosebite marcate de o viziune optimistă au fost adresate Congresului și de prof.univ.dr. Otniel Ioan Bunaciu, președintele în exercițiu al Federației Baptiste Europene - European Baptist Federation (EBF), alături de Tony Peck, Secretarul General EBF. Parlamentarii creștini baptiști au salutat misiunea Congresului național al UBCB și au subliniat în discursurile lor, alături de Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, rolul constructiv al mișcării creștine baptiste din România și Diaspora.

Noul Președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul creștin baptist din România a fost ales prin votul delegaților la Congres pastorul arădean Viorel Iuga, slujitorul Bisericii Creștine Baptiste „Speranța” din Arad. Acesta se autocaracterizează drept „un dependent zilnic de călăuzirea, de mila, de înţelepciunea şi de puterea lui Dumnezeu”. Președintele ales al Cultului creștin Baptist din România are 53 de ani (originar din Săliştea de Sus, județul Maramureş), este căsătorit cu Didina Eugenia şi sunt binecuvântaţi cu doi copii credincioşi Cristian şi Teodora Harina.

Sorin Petrache


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni