Congresul național executiv al baptiștilor, la Oradea
Adăugată de sorinpetrache in 26/05/2015, citită de 1.899 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Congresul național executiv al baptiștilor, la Oradea

Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea este gazda binecuvântată a Congresului național electiv al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din România (UBCB) – Cultul creștin baptist din România care, potrivit site-ului oficial, numără în cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși. Timp de două zile, joi și vineri (28-29 mai 2015), la Oradea sunt așteptați peste 1.500 de delegați electori care vor alege pentru un mandat de patru ani Consiliul Național al Uniunii, Comitetul Executiv și Președintele cultului.

În urma întâlnirii consiliilor reunite ale Uniunii Baptiste din data de 28 aprilie, s-a decis ca Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea să găzduiască Congresul Cultului Creștin din România care se va desfășura în perioada 28-29 mai. Potrivit site-ului Uniunii, lucrările Congresului vor avea tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața”. Președinte al Congresului va fi pastorul Onisim Mladin de la Biserica baptistă „Dragostea” din Arad.

Pentru președinția Cultului Baptist din România vor candida: Viorel Iuga (foto stânga), Daniel Mariș (foto centru) și Ionel Tuțac (foto dreapta). Pentru slujirea de Secretar general al UBCB din România vor candida pastorii: Cornel Boingeanu, Ioan Ardelean și Mircea Ursu, pentru vicepreședinte cu misiunea este propus pastorul Otniel Ioan Bunaciu, iar pentru vicepreședinte cu pastorala sunt propuși Samuel Tuțac și Paul Vasile. În slujirea funcției de vicepreședinte cu educația sunt propuși pastorii Paul Negruț și Daniel Fodorean, iar pentru activitatea de Secretar general adjunct sunt propuși pastorii Ilie Milutin și Timotei Rusu.

Astfel, vineri, se încheie cel de-al doilea mandat de patru ani al președintelui UBCB din România, prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu, păstor la Biserica Creștină Baptistă Providența din București și președinte în exercițiu al Federației Europene Baptiste - European Baptist Federation (urmând a preda mandatul, în septembrie 2015, către Asatur Nahapetyan din Armenia). Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu este decanul Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității București, profesor universitar în cadrul Universității din București și la Institutul Teologic Baptist din București, dar și în cadrul altor instituții de învățământ superior din străinătate.

Sorin Petrache


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni