O familie saraca cu 13 copii a primit de Sarbatori 11 capre gestante pentru dezvoltarea unei microferme de familie
Adăugată de Slujire in 11/02/2015, citită de 2.460 ori
Autor: Slujire Crestina, Categorie: Diverse
O familie saraca cu 13 copii a primit de Sarbatori 11 capre gestante pentru dezvoltarea unei microferme de familie

Unul din obiectivele asociatiei noastre umanitare este sa indentificam si sa ajutam familii sarace pe care sa le ajutam sa iasa din starea de saracie prin munca, ajutandu-le sa isi dezvolte o sursa de venit permanenta, pentru ca in felul acesta sa nu mai depinda de un ajutor umanitar. In localitatea Jamu Mare, jud. Timis, am indentificat familia Kis. Aceasta este o familie numeroasa, cu 13 copii. Situatia lor economica s-a inrautatit in urma cu cativa ani, cand domnul Kis Iosif, tatal copiilor, a ramas cu mana paralizata dupa ce si-a salvat un baiat de la moarte in timp ce lucrau in constructii. In acelas an, le-a murit si calul si vaca, singurele lor surse de venit ramase dupa tragicul accident. Economiilor lor au fost cheltuite prin spitale iar in final au ajuns ca toata familia sa munceasca cu ziua prin sat pentru a putea sa acopere cheltuielile intregii familii. Dorinta lor cea mai mare a fost sa aiba un cal si o vaca pentru ca sa poata munci pamantul pe care il aveau. In primavara anului 2014 asociatia noastra cu ajutorul sponsorilor si donatorilor nostri a cumparat familiei Kis un cal si o vaca. Imediat situatia familia a inceput sa se schimbe. Baietii mai mari au inceput sa munceasca prin sat cu calul fiind solicitati la  

capre

transport de cereale, fan sau lemne. Vaca le asigura deja consumul familiei cat si un plus de lapte pe care il vindeau. Atat calul cat si vaca au fost cumparate gestante, iar in cateva luni acestea s-au imultit. O persoana din jud. Arad a venit personal si a facut familiei Kis cadou inca o vaca care acum si aceasta este gestanta. Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna asociatia noastra a hotarat ca familia Kis sa fie ajutata cu capre, pentru dezvoltarea unei microferme de animale pentru a genera un venit constant si permament pentru intretinerea familiei. In urma apelulului nostru cu ajutorul sponsorilor am reusit sa cumparam de Sarbatori 11 capre, toate gestante. In decurs de 2-3 luni, numarul acestora aproape se va tripla, pentru ca in general o capra fata 2 iezi. Asociatia noastra umanitara va urmari in continuare evolutia si dezvoltarea acestei microferme a familiei Kis, pana cand aceasta familie va ajunge la un nivel de dezvoltare care sa le permita ca prin munca cinstita sa isi dezvolte o sursa de venit. De asemenea, vom reveni in decurs de cateva luni cu noi informatii, interviuri si materiale video cu aceasta familie si stadiul lor de dezvoltare. In numele familiei Kis si a asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania”dorim sa multumim sponsorilor nostri pentru ajutorul oferit familiei Kis cu ocazia Sarbatorilor de Iarna.

De asemenea, familia Kis a primit paine pentru o luna de zile din partea Librariei Maranatha. O parte din veniturile obtinute din vanzarea de carti crestine, Biblii si cadouri crestine in cadrul Librariei Crestine Maranatha, sunt directionate catre proiecte si cazuri umanitare.

 

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro


Știre preluată de pe www.slujirecrestina.ro
Opțiuni