EXPLORĂRI ÎN CREȘTINISM - Ghidul Liderului
Adăugată de torch in 13/08/2014, citită de 2.440 ori
Autor: CE Ministries, UK, Categorie: Recenzii cărți
EXPLORĂRI ÎN CREȘTINISM - Ghidul Liderului

Când s-a început pentru prima dată cursul Explorări în creştinism în urmă cu cincisprezece ani la All Souls, Langham Place din Londra, autorii nu erau siguri de modul cum va fi primit.

Ei au fost însă încrezători în faptul că a împărtăşi mesajul lui Isus parcurgând Evanghelia după Marcu va fi o experienţă deosebită. În cele din urmă au fost uimiţi de modul cum Dumnezeu a onorat şi a binecuvântat această simplă încercare de a ajunge la sufletele pierdute.

De aceea ei sunt extrem de recunoscători pentru faptul că, încă din primele zile, sute de mii de oameni din întreaga lume L-au întâlnit pe adevăratul Isus aşa cum Îl arată paginile Scripturii. Cursul a stimulat gândirea şi discuţiile – iar oamenii au fost provocaţi să ia în considerare dreptul lui Cristos asupra vieţilor lor. Explorări în creştinism a fost tradus în peste 20 de limbi, şi numărul continuă să crească.

Ceea ce face acest curs – şi Evanghelia creştină – distinctiv este să insiste asupra harului măreț al lui Dumnezeu: învăţătura clară că deşi ne-am răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, El ne iubeşte foarte mult. Iubiţi cu o dragoste extraordinară, scumpă şi de necuprins care a fost revărsată pentru noi pe un mic deal din apropierea Ierusalimului.

Această a treia ediţie a fost revizuită şi structurată sub forma unui curs de şapte sesiuni. Într-o îmbinare creativă de studii biblice, conversaţii, DVD-uri, discuţii în grup şi texte biblice de lecturat acasă, membrii grupului vor descoperi identitatea, misiunea şi chemarea lui Isus – cine este Isus, ce a venit El să facă şi cum ne cheamă El să răspundem.

Iar tu ai o misiune importantă de a duce această veste bună prietenilor, familiei sau celor din jur. Încrede-te în puterea Duhului Sfânt de a deschide ochi orbi, deoarece această străveche istorie, ale cărei adevăruri schimbă vieţi, îşi va croi drum către inimile şi sufletele celor care o aud. Şi prin miracolul harului lui Dumnezeu, vei face ca alţii să ajungă să cunoască dragostea şi mântuirea pe care numai Cristos le poate da.

A le vorbi oamenilor despre Isus Cristos este un privilegiu extraordinar şi o responsabilitate uriaşă. Este un privilegiu extraordinar deoarece Dumnezeului Atotputernic Îi face plăcere să ne numească „împreună lucrători” cu El (1 Corinteni 3:9) în timp ce îi caută şi îi mântuieşte pe cei pierduţi. Şi este o responsabilitate uriașă deoarece poate fi tentant să prezentăm o Evanghelie diluată ce nu are nicio putere de mântuire şi „este o altă Evanghelie” (Galateni 1:7). Evanghelizarea noastră trebuie să fie întotdeauna atentă, într-o atmosferă de rugăciune şi cu credincioșie.

Explorări în creștinism a fost dezvoltat pentru a lăsa Evanghelia să proclame Evanghelia: acest curs îi duce pe membrii grupului tău într-o călătorie de șapte sesiuni prin Evanghelia după Marcu pentru a descoperi cine este Isus, de ce a venit şi ce înseamnă a-L urma pe El.

Pentru ca această călătorie să decurgă lin, înainte de a începe cursul va trebui să iei în considerare următoarele.

STRUCTURA CURSULUI

STRUCTURA CURSULUI

Locul şi forma în care vă adunați va depinde de situația voastră. Multe cursuri se desfășoară într-o seară la mijlocul săptămânii timp de șapte săptămâni, cu o zi de discuții şi relaxare în sâmbăta dintre sesiunile 6 şi 7. Dar circumstanțele voastre pot fi diferite. Ex.:

·         un grup de femei în timpul zilei

·         un grup acasă o dată la două săptămâni

·         petrecere în incinta bisericii

·         un grup duminical ce se reunește în același timp cu serviciul bisericesc regulat

·         o părtășie creștină în cadrul unei universități

·         întrunirea câtorva oameni în jurul unei mese de bucătărie

Materialul cursului poate fi adaptat situației tale, inclusiv întâlnirea față în față cu un prieten sau vecin. Totuși, vei considera util să te întâlnești cât mai regulat posibil – şi te rog să nu sari peste vreo sesiune sau să schimbi ordinea (inclusiv folosirea materialului din ziua de discuții şi relaxare dintre sesiunile șase şi șapte).

Întrebarea de bază a cursului este: O viață. Care este rostul ei?

SECŢIUNEA 1

Cum să conduci cursul

A le vorbi oamenilor despre Isus Cristos este un privilegiu extraordinar şi o responsabilitate uriaşă. Este un privilegiu extraordinar deoarece Dumnezeului Atotputernic Îi face plăcere să ne numească „împreună lucrători” cu El (1 Corinteni 3:9) în timp ce îi caută şi îi mântuieşte pe cei pierduţi. Şi este o responsabilitate uriaşă deoarece poate fi tentant să prezentăm o Evanghelie diluată ce nu are nicio putere de mântuire şi „este o altă Evanghelie” (Galateni 1:7). Evanghelizarea noastră trebuie să fie întotdeauna atentă, într-o atmosferă de rugăciune şi cu credincioşie.

Explorări în creștinism a fost dezvoltat pentru a lăsa Evanghelia să proclame Evanghelia: acest curs îi duce pe membrii grupului tău într-o călătorie de şapte sesiuni prin Evanghelia după Marcu pentru a descoperi cine este Isus, de ce a venit şi ce înseamnă a-L urma pe El.

Pentru ca această călătorie să decurgă lin, înainte de a începe cursul va trebui să iei în considerare următoarele.

STRUCTURA CURSULUI

Locul şi forma în care vă adunaţi va depinde de situaţia voastră. Multe cursuri se desfăşoară într-o seară la mijlocul săptămânii timp de şapte săptămâni, cu o zi de discuţii şi relaxare în sâmbăta dintre sesiunile 6 şi 7. Dar circumstanţele voastre pot fi diferite. Ex.:

  • un grup de femei în timpul zilei
  • un grup acasă o dată la două săptămâni
  • o întâlnire în incinta bisericii
  • un grup duminical ce se reuneşte în acelaşi timp cu serviciul bisericesc regulat
  • o părtășie creştină sau părtăşie în cadrul unei universităţi
  • întrunirea câtorva oameni în jurul unei mese de bucătărie

 

Materialul cursului poate fi adaptat situaţiei tale, inclusiv întâlnirea faţă în faţă cu un prieten sau vecin. Totuşi, vei considera util să te întâlneşti cât mai regulat posibil – şi te rog să nu sari peste vreo sesiune sau să schimbi ordinea (inclusiv folosirea materialului din ziua de discuţii şi relaxare dintre sesiunile şase şi şapte).

Acestea sunt sesiunile cursului:

Sesiunea 1

Ce facem noi aici?

Suntem aici ca să explorăm vestea bună despre Isus Cristos.

 Sesiunea 2

Cine este Isus?

Isus este Cristosul (singurul Împărat ales al lui Dumnezeu) şi Fiul lui Dumnezeu.

 Sesiunea 3

De ce a venit Isus?

Isus a venit ca să vindece problema inimii noastre – păcatul nostru.

 Sesiunea 4

De ce a murit Isus?

Isus a murit ca să ne scape de păcat, luând pedeapsa pe care noi o merităm.

 Sesiunea 5

De ce a înviat Isus?

Învierea dovedeşte că Dumnezeu a acceptat preţul de răscumpărare plătit de Isus, că moartea a fost învinsă şi că Isus Se va întoarce ca să-i judece pe toţi.

 Sesiunea 6

Cum ne poate accepta Dumnezeu?

Dumnezeu ne acceptă nu datorită a ce am făcut noi, ci datorită a ce a făcut Isus. Aceasta înseamnă har – darul nemeritat oferit nouă de Dumnezeu.

 Ziua de discuţii şi relaxare

1: Ascultă atent

Trebuie să-L ascultăm pe Isus şi să acţionăm pe baza a ceea ce auzim.

2: Cere cu smerenie

A-L urma pe Isus are în vedere slujirea, nu statutul. Trebuie să-I cerem lui Isus îndurare, nu răsplată.

3: Alege înţelept

Ignorarea chemării lui Isus la pocăinţă şi credinţă ne va aduce în cele din urmă respingerea lui Isus.

 Sesiunea 7

Ce înseamnă a-L urma pe Isus?

 

Un urmaş al lui Isus „trebuie să se lepede de sine însuşi şi să-şi ia crucea”. Dar lucrul la care se renunţă este nesemnificativ în comparaţie cu lucrul care se câştigă.


Știre preluată de pe www.faclia.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni