Cea mai timpurie pictura a lui Isus Hristos, descoperita de cercetatori intr-un mormant egiptean
Adăugată de DanaDobre in 30/04/2014, citită de 3.166 ori
Autor: Afirmativ.com, Categorie: Internațional
Cea mai timpurie pictura a lui Isus Hristos, descoperita de cercetatori intr-un mormant egiptean

O echipa de arheologi spanioli a facut recent o descoperire surprinzatoare, pe peretii unei structuri subterane dintr-un mormant egiptean. Expertii au declarat ca ar putea fi vorba de cea mai veche imagine a lui Isus Hristos descoperita vreodata in lume.

Aceasta descoperire a provocat un asa interes, incat chiar ministrul egiptean al Antichitatilor, Mohamed Ibrahim, a fost implicat. Printr-un comunicat de presa, el insusi a dat vestea ca mormintele au aprtinut unui scriitor cunoscut si unei familii de preoti.

Cercetatorii au gasit in vechiul oras egiptean Oxyrhynchus o structura subterana misterioasa dintr-un mormant  care dateaza din secolele VI - VII. Mormantul  a fost decorat cu imagini realizate in stil coptic egiptean sau picturi ale unui grup care tinea de primii crestini.

Conducatorul expeditiei egiptene, Josep Padro de la Universitatea din Barcelona, care si-a petrecut peste 20 de ani la excavarea siturilor istorice din zona, a descris descoperirea ca una "exceptionala".

El a anuntat vestea descoperirii si a descris continutul mormintelor: "Ar putea fi cea mai timpurie imagine a lui Iisus Hristos" gasita vreodata, a declarat Padro.

Imaginea se afla acum sub protectie, in timp ce expertii  au inceput sa traduca inscriptiile din jur.

Descoperirea a fost facuta de arheologii din cadrul Societatii catalane de egiptologie si a Universitatii din Barcelona, Spania.

Sapaturile anterioare efectuate la Oxyrhynchus au scos la iveala temple dedicate lui Osiris, zeul egiptean al vietii de apoi si al lumii de dincolo, insa aceasta ultima descoperire i-a uimit pur si simplu pe arheologi.


Știre preluată de pe Afirmativ.com
Nu mi se pare nimic spectacular, oricum nu avea cum sa stie in secolul 6 cum arata Hristos, asa ca sa nu ne entuziasmam nici noi pentru ca adevaratul chip al lui Hristos trebuie regasit nu pe pietre ci in vietile noastre.
Adăugat în 08/05/2014 de ionelpas
Opțiuni