Noutăți de la familia Dumitriu, misionari Wycliffe România
Adăugată de wycliffe.romania in 17/02/2014, citită de 1.679 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Diverse
Noutăți de la familia Dumitriu, misionari Wycliffe România

Hajni și Mihai Dumitriu sunt misionari Wycliffe din 2011, respectiv 2013, și asigură suportul administrativ al Wycliffe România. Hajni slujeşte ca şi Responsabil Resurse Umane din martie 2012, iar Mihai se ocupă de partea de Mobilizare-Comunicare, Media din martie 2013.

Un an nou roditor pentru El!

Perioada dinainte de sărbători, precum şi între sărbători, a fost foarte intensă. Am continuat pregătirile pentru Conferinţa Naţională Parteneri în Misiune 2014 care va avea loc la Sovata în perioada 11-14 martie. După mai multe întâlniri de organizare, am început pregătirea materialelor de informare, promovare și pentru invitaţii. Aceste materiale au fost apoi adaptate şi postate pentru mediul on-line. Mihai s-a ocupat şi de actualizarea site-ului pimromania.ro şi postarea acestor materiale pe alte publicaţii on-line.

Hajni a avut în sarcină rezolvarea problemelor, atât pentru noii misionari care urmau să plece pe câmpul de misiune în ianuarie 2014, cât şi câteva alte probleme legate de poliţe de asigurare sau burse de studii pentru misionarii actuali. Acestea s-au dovedit foarte greu de rezolvat datorită mai multor circumstanțe, dar slavă Domnului, că El a lucrat schimbare în inimile unor funcţionari în cauză. În 8 ianuarie Cristi şi Tania Balazs au plecat să slujească în Camerun, iar în 15 ianuarie Ada Vultur a plecat în Madagascar. Familia Dubei, care a slujit mulţi ani în Ghana, în 6 ianuarie s-a mutat în sudul Africii pentru a sluji acestor popoare fără Cuvântul lui Dumnezeu. Familia Pașcalău a obţinut în final bursă de studii în Anglia care acoperă o parte din cheltuieli, pentru un curs necesar finalizării proiectului de traducere în Etiopia.

În ceea ce priveşte sănătatea noastră avem nevoie de rugăciunile dvs. Atât Mihai cât şi eu am avut probleme mai mari de sănătate în ultimele luni. În urma investigaţiei RMN, Mihai a fost diagnosticat cu hernie de disc, cea ce este îngrijorător, deoarece în ultimul timp a suferit de mai multe crize de blocaj. Avem încredere în Domnul că El poate să se atingă de noi!

Înainte de sărbători s-a desfășurat și Concursul de Compunere de Crăciun în care Hajni este co-organizator de 4 ani. Acest concurs este organizat în scop evanghelistic, provocând copiii, părinții și profesorii să mediteze la adevărata valoare a sărbătorii, nașterea Domnului.

În perioada Crăciunului am fost în Deva pentru o săptămână pentru a petrece un pic de timp cu părinţii lui Mihai, dar şi pentru a vizita biserica mamă a lui Mihai, Biserica Creştină Baptistă Sfânta Treime Deva, precum şi Biserica Baptistă Biruinţa din Hunedoara şi Biserica Penticostală din Ilia. În toate aceste biserici, care ne-au susţinut pe parcursul anului 2013, am avut plăcerea de a aduce un salut şi o mărturie fraţilor, care ne-au primit cu bucurie.

De sărbători am avut şi bucuria de a ne juca cu nepoata noastră de 4 ani, Sophie şi să petrecem timp cu sora lui Mihai şi cu familia ei.

După aceste câteva zile în Deva, ne-am reîntors în Oradea şi am fost binecuvântaţi să petrecem seara de ajun de an nou în biserica noastră adoptivă din Oradea, Biserica Baptistă Speranţa, iar ziua de întâi în biserica mamă a lui Hajni, Biserica Baptistă Maghiară Nr.1 din Oradea.

În perioada 6-24 ianuarie am fost în Germania la un curs intensiv de engleză şi un workshop pentru responsabili de resurse umane din Europa, organizat şi plătit de Wycliffe. În primele 2 săptămâni am avut ocazia să ne înbunătăţim aptitudinile de comunicare în limba engleză şi să conversăm cu profesori din Statele Unite cât şi din Anglia. A fost o experienţă bună pentru nevoile noastre de comunicare la birou, cât şi pentru creşterea noastră spirituală, deoarece aceşti profesori creştini ne-au împărtăşit şi din viaţa lor cu Domnul. Desigur în tot acest timp a trebuit să ţinem pasul şi cu munca de birou şi de organizare a conferinţei. În acest sens, au fost trimise 610 invitaţii prin poştă cu ajutorul colegilor noştri din ţară şi aproximativ 400 prin e-mail. În ultimele 4 zile a urmat workshop-ul de resurse umane, la care au participat 35 de persoane din personalul Wycliffe din 15 ţări. Acest workshop ne-a fost de folos pentru că am putut cunoaşte alţi lucrători Wycliffe din întreaga lume, interacţiona şi împărtăşi experienţa de lucru, precum şi afla ultimele regulamente şi strategii la nivel global în acest domeniu.

Când ne-am întors acasă, a trebuit să recuperăm din lucrul de birou care nu a putut fi făcut on-line din Germania, şi să continuăm pregătirea conferinţei din martie. Avem de pregătit materiale scrise și video despre Wycliffe, care vor fi folosite la conferinţă şi urmează partea de gestionare, monitorizare şi centralizare a datelor primite de la invitaţi.

În continuare vă rugăm să ne susţineţi în rugăciune ca să avem putere, sănătate şi înţelepciune în tot ceea ce facem, în slujirea la birou, în organizarea conferinţei, precum şi binecuvântare în viaţa de familie. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi!

Fiţi binecuvântaţi!

Hajni şi Mihai

Dacă doreşti să fii la curent cu slujirea familiei Dumitriu si a altor misionari Wycliffe, înscrie-te aici la buletinul informațional trimestrial, sau aici la buletinul săptămânal de rugăciune.

Dacă vrei să le transmiți un gând, o încurajare, ne poți contacta prin email, la info(at)wycliffe.ro.


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni