Familia Cuceuan - misionari Wycliffe reîntorși în România pentru obţinerea vizei
Adăugată de wycliffe.romania in 30/12/2013, citită de 1.867 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Familia Cuceuan - misionari Wycliffe reîntorși în România pentru obţinerea vizei

Ionuț și Daniela Cuceuan  au devenit membrii Wycliffe în 2010 respectiv 2011.

“Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinete.” Proverbe 19.21

Dragi frați și surori,

         Revenim cu vești de pe continentul african, după o scurtă perioadă de tranziție în viața noastră. După ce am părăsit Kenya în urmă cu câteva săptămâni, ne-am mutat cu întreaga echipă în Etiopia, țară care are o istorie impresionantă, iar oamenii de aici sunt mândrii de țara și strămoșii lor.

         Cu toate că doar cu câteva săptămâni în urmă am fost în această țară, cu gândul de a numi acest loc “casă”, iată că a  trebuit să părăsim Etiopia și să venim acasă în România pentru o perioadă. Desigur vrem să ne reîntoarcem în Etiopia.

De ce ne-am întoars acasă?

         Datorită problemelor cu viza și datorită problemelor de sănătate pe care le-am  avut. Când am cerut viză de lucru pentru Etiopia, am primit viză doar pentru o lună de zile, cu posibilitatea de a o prelungi cu încă o lună. Am obținut extensia la viză și am avut dreptul de a sta în Etiopia până pe 13 octombrie. Am început procesul de aplicare pentru obținerea permisului de lucru, dar pentru cetățenii români obținerea primului permis de lucru poate fi un proces destul de dificil și îndelungat (unele persoane ne-au spus că poate dura și până la 6 luni, sau chiar mai mult) . Vă rugăm să vă rugați împreună cu noi pentru a obține permisul de lucru cât mai repede posibil. Odată ce avem permisul de lucru, ne putem reîntoarce în Etiopia și ne putem continua activitatea în această țară.

            Înainte de a decide să ne întoarcem în România, am avut de ales: fie să vizităm Uganda și astfel să vizităm comunitatea surzilor creștini din această țară, fie să ne întoarcem acasă în România. Datorită problemelor de sănătate pe care le avem, împreună cu liderii Wycliffe România și liderii echipei GSLT, am decis să ne întoarcem acasă, cât timp așteptăm obținerea permisului de lucru, și să ne refacem din punct de vedere fizic. Aceasta este cea mai bună decizie în momentul de față.

Ce vom face cât timp vom fi acasă în România?

         În perioada pe care o vom petrece în România munca noastră va continua. Vom ține legătura cu membrii echipei GSLT și cu cei care lucrează la traducere, prin intermediul internetului. De asemenea,  dorim să vizităm câțiva lideri creștini surzi din Cluj-Napoca, Oradea, București, Bacău și alte orașe. Pe unii dintre acești lideri i-am întâlnit în luna februarie 2012, când am luat parte la proiectul de cercetare lingvistică pe limbajele semnelor folosite în România. Dorim să ne reîntâlnim cu aceste persoane și să le spunem despre lucrarea de traducere a Scripturii în limbajele semnelor din Africa. Vrem să le spunem cum poate afecta traducerea Scripturii în limba inimii lor, atât viețile oamenilor, cât și întreaga comunitate, oferindu-le exemple din țările africane. Astfel sperăm ca Domnul să aprindă dorința de a începe procesul de traducere a Scripturii în limbajul semnelor în România.

         Cât timp am fost în Africa, bisericile și persoanele care s-au decis să ne adopte și să ne susțină financiar, au făcut-o în mod regulat și am fost binecuvântați prin dărnicia lor. Acum fiind acasă nu înseamnă că nu vom mai avea nevoi financiare. Dimpotrivă, deoarece nu avem un salar, sau un alt venit, ci trăim pe baza donațiilor primite de la biserici și alte persoane, depindem în continuare de aceste donații. Vă mulțumim că ne veți susține în continuare din punct de vedere financiar.

         Vă iubim și vă binecuvântăm în Numele Domnului. Vă mulțumim pentru rugăciuni și pentru dragostea și dăruirea voastră.

Cu drag

         Ionuț și Daniela Cuceuan

 

Pentru a afla mai multe motive de rugăciune pentru familia Cuceuan vizitează pagina Wycliife de rugăciune.

De asemenea poţi să te înscri aici la buletinul informațional trimestrial, sau aici la buletinul săptămânal de rugăciune.

 


Știre preluată de pe www.wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni