Manifest Impotriva Avortului
Adăugată de asculta.ro in 16/10/2013, citită de 2.139 ori
Autor: Claudiu Lulciuc, Categorie: Diverse
Manifest Impotriva Avortului

Manifest Impotriva Avortului

Argumentele pro viata, implicit impotriva avortului, sunt enorme. Vom enumera cateva dintre ele nu pentru a lovi in femeile care au facut avort si nici pentru a speria pe cineva. Barbati si femei, baieti si fete, toti avem un cuvant de spus si purtam partial sau total responsabilitatea avortului comis. Nimeni dar sa nu se scuze sau sa invinuiasca pe altcineva. Este momentul sa constientizam gravitatea acestui pacat si sa luptam impotriva lui.

1.    Exista viata!

Viata incepe in momentul conceptiei. Dumnezeu, Creatorul, si-a rezervat exclusiv dreptul de a lua viata. Cuvantul Sau este foarte clar: “Sa nu ucizi” (Biblia – Exod 20:13)

Scriptura afirma:

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.

(Biblia – Psalmul 139 :13-16)

Cu acest lucru sunt de acord si manualele de medicina – in cazul in care, mai nou, in post-modernism, nu vom avea medici nebuni.  Am putea sa aducem argumente multiple pentru acesta insa cred ca bogatia de resurse online, si nu numai, sunt suficiente pentru a convinge.

2.    Libertatea de exprimare este limitata!

Dumnezeu a dat oricarui om libertatea de a se exprima insa nu inseamna ca este de accord cu felul in care omul se exprima sau cu ceea ce exprima. Responsabilitatea si consecintele ii apartin fiecarui om.

Atunci cand vorbim despre avort trebuie sa mentionam foarte clar ca in momentul acela femeia (sau barbatul care forteaza) isi exprima drepturile complet abuziv si disctructiv in dreptul unei alte finite – a unui copil. Este cunoscut faptul ca numai la cateva zile de la conceptie inima copilasului incepe deja sa bata. Fie ca avortul este produs acum, dupa ce inima apare sau inainte, el ramane un abuz in dreptul unei alte finite.

In trupul femeii, in urma conceptiei, exista 2 trupuri: mama si copilul. Exista 2 inimi care bat, 2 creiere, 2 coduri genetice diferite, uneori 2 grupe de sange diferite, si chiar 2 sexe diferite. Are oare cineva dreptul de a ucide vreuna din aceste 2 fiinte?

3.    Consecintele sunt dezastruoase!
Nu as putea sublinia suficient de mult durerea fizica, psihica si spirituala care se ascunde in spatele unui avort.

Exista o trauma fantastica in urma avortului definit de stiinta drept sindromul post-avort (SPA). Pe scurt voi sublinia faptul ca avortul afecteaza:

A. Trupul femeii – poate avea efecte minore sau grave, pe termen scurt sau lung (intreaga viata) si nu de putine ori s-a incheiat cu moartea femeii care a facut avort (rareori se mai intampla in zilele de astazi – cand avortul este facut in clinica).

B. Psihicul femeii – Bernard Nathanson, autorul filmului Strigatul mut”, spunea cu referire la efectele fizice si psihice ale unui avort ca “Cealalta victima a avortului este femeia, dar cine iar in serios suferinta ei?”. Am auzit si cunoscut femei care au trait nopti de cosmaruri in urma avortului (chiar daca erau perfect convinse si fericite ca avorteaza). Am auzit si cunoscut femei care multa vreme erau terifiate numai la gandul de a iesi pe strada – auzeau copii care le striga…

CViata cuplului – diferite studii arata ca viata cuplului a fost afectata, influentata sau chiar distrusa in urma avortului. Si femeile au sfarsit tot prin a fi singure, sau cuplul  a trait in umbra unor rani emotionale/psihice nevindecabile.

DViata familiei – in cazul in care familia care a apelat la avort mai are alti copii, decizia parintelui/parintilor de a avorta afecteaza intr-un mod subtil dar direct viata copiilor, armonia familiei. De la raceala fata de copii pana la obsesie pentru ei.

EViata vesnica – chiar daca este dureros, adevarul trebuie spus, pentru ca omul sa poata afla libertatea: “plata pacatului este moartea” (Biblia – Romani 6:23). Ia in calcul stimata doamna, sau domn care-ti fortezi partenera, ia in calcul te rog ca aici te joci cu vesnicia ta! Problema este deosebit de importanta si nu suporta nici un fel de superficialitate , persiflare sau ignoranta.  Dumnezeu ofera darul vietii si iertarea pacatelor“ in Isus Hristos, Domnul nostru” (Biblia – Romani 6:23).  Exista salvare, dar asta nu-ti da dreptul sa calci in picioare harul sfant.

Mai adaug faptul ca uneori chiar medicii ginecologi abuzeaza in numele profesiei si profita de greutatea cuvantului lor – te iau cu “vorbe dulci” si cu argumente “stiintifico-medicale” referitoare la copilul ce-l porti. Un medic de mare notorietate din Arad, in toamna anului 2010, a convins-o pe sotia mea cu privire la avort. O semnatura mai lipsea. Abia cand a pronuntat printre dinti, incet si vag, cuvantul “avort”, abia atunci sotia a constientizat care era lucrul catre care medicul o impinge, pentru care insista – fapt pe care categoric l-a refuzat! Am mai vizitat inca 2 medici si am decis sa luptam avand chiar sprijinul unuia dintre ei (foarte stimat in lumea ginecologilor) – competentele si sfaturile sale s-au dovedit a fi foarte bine venite. Cuvintele celui dintai medic s-au dovedit atat stiintific cat si practic a fi subiective. Astfel s-a nascut cel de-al doilea baietel al familiei noastre: o minune de copil! (nu atac medicii ginecologi dar, trist, se pare ca pentru tot mai multi este o afacere profitabila, asa cum alta data spunea Bernard Nathanson…)

 

“Opriti aceste valuri crunte;

Opriti dar crimele din pantec;

Lasati iubirea sa rodeasca

Si Dumnezeu o sa-ngrijeasca.”

 

Campania “Romania Altfel!”
Campanie initiata de www.asculta.ro

In colaborare cu:  www.resursecrestine.ro


Știre preluată de pe www.asculta.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni