Pachetul “Biserici pentru libertate”
Adăugată de VJAndrei in 09/10/2013, citită de 1.488 ori
Autor: Stefan Coman, Categorie: Evenimente
Pachetul “Biserici pentru libertate”

  eLiberare vă oferă pachetul “Biserici pentru libertate” – cu tot ce aveți nevoie pentru a ține o întâlnire de duminică pe tema traficului de persoane.

  România este una din principalele țări sursă pentru victime ale traficului de persoane din Europa.
 

  Există mai mulți sclavi azi decât în oricare altă perioadă din istorie. Estimările merg până la 27 de milioane de oameni la nivel global. Din România, mii de persoane sunt traficate anual. Aproape două treimi sunt exploatați sexual pe când cealaltă treime este exploatată prin muncă forțată, obligarea la comiterea de infracțiuni sau altele.

  Biserica a jucat un rol important în abolirea sclaviei în secolul XIX.

  Ea trebuie să joace un rol important și astăzi, în abolirea sclaviei moderne.

  Problema traficului de persoane este o problemă de moralitate. Exploatarea, abuzul și constrângerea sunt lucruri de neîngăduit în comunitatea creștină. Însăși identitatea poporului lui Dumnezeu e aceea a unui popor scos din sclavie.

  Deut 26:7 – Noi am strigat către Domnul, Dumnezeul strămoşilor noştri. El ne-a auzit glasul şi a văzut umilirea, truda şi asuprirea noastră.

  Biserica trebuie să funcționeze ca o busolă morală, o unealtă de informare asupra pericolelor traficului de persoane dar și ca mediu de reintegrare și sprijinire pentru victime.

  Creștinii nu merg la biserică, nu fac biserică. Ei sunt biserica. Iar prin viața lor, ei îmbogățesc comunitatea în care trăiesc. Pentru că traficul de persoane este un fenomen social atât de complex, prevenirea se face prin oferirea de alternative. Și chiar dacă circumstanțele economice sunt mai greu de schimbat, biserica poate oferi alternative din punct de vedere social, poate informa comunitatea cu privire la pericolele lumii în care trăim și poate ajuta prin sprijin sau prevenire.

  Aflați mai multe despre pachetul Biserici pentru libertate accesând www.eliberare.com/biserici 


Știre preluată de pe www.eliberare.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni