Traficul de persoane în Europa și lupta împotriva lui
Adăugată de VJAndrei in 07/10/2013, citită de 1.748 ori
Autor: Laetitia Dragan Gotte, Categorie: Evenimente
Traficul de persoane în Europa și lupta împotriva lui

  Traficul de persoane este SCLAVIA EREI MODERNE prin care unii oameni profită de pe urma exploatării altor oameni.
  La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută.
  Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată.
  Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerșetorie, la comiterea de fapte ilegale și altele.
  Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările unde oamenii au mai puține opțiuni în ce privește cariera, unde populația este foarte tentată în a-și găsi un loc de muncă în afara țării și copiii sunt mai greu de crescut și astfel, mai neglijați.

  Noi credem că oricine poate lupta împotriva traficului de persoane și mai mult, toată lumea e necesară pentru un efect real.
  Pentru că este un fenomen social atât de amplu care pleacă de la educație, situație economică și responsabilitatea comunității civile, este de datoria tuturor să facă ceva în această privință.
  Cele mai elementare lucruri sunt cele mai importante, cum ar fi să fii un vecin bun, să lupți împotriva discriminării, să fii cu ochii în patru, să le spui altora sau să susții organizații dedicate eradicării traficului de persoane.


Știre preluată de pe www.18octombrie.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni