BUCURIE ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT, LA SALONTA
Adăugată de sorinpetrache in 23/06/2013, citită de 1.996 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
BUCURIE ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT, LA SALONTA

Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh a fost amplificată Duminică, 23 iunie, de voința celor trei suflete care, prin dragoste și dedicare pentru Dumnezeu, au adus bucurie în cer și pe pământ prin împlinirea Botezului Nou-Testamentar. Mărturisit, primit și asumat în Jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos, botezul a avut loc la Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta păstorită de Florin Cociubei.

 

Ziua Cincizecimii a anului 2013 după Hristos a fost sărbătorită în Adunarea creștină a Bisericii baptiste „Betel” din Salonta și de sora Lavinia Rebeca Cociubei, tânăra șefa promoției 2013 a Colegiului Național „Arany Janos” din Salonta, absolventă a claselor IX-XII cu media 10, de sora Antonia Rahela Cociubei (16 ani) și de fratele Liviu Opriș (54 ani) care și-au mărturisit în apa Botezului dragostea și dedicarea totală pentru Dumnezeu Tată, Fiu și Duh Sfânt.

În cadrul serviciului divin de Duminică dimineața, Cuvântul Sfintei Scripturi a fost predicat de pastorul Florin Negruț, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea și vicepreședinte al Comunității Bisericilor Baptiste din Oradea și Satu-Mare. Adevărurile sfinte rostite de Dumnezeu prin Cartea proorocului Isaia și prin Evanghelia după Luca, împărtășite la Serviciul divin de seară de pastorul Mihai Cociubei, au reaprins, prin puterea Sfântului Duh, inimile salontanilor prezenți la slujba Bisericii baptiste: „Bucuraţi-vă, ceruri! Înveseleşte-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi are milă de nenorociţii Lui (...) Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte”.

„Noi practicăm botezul prin cufundarea în apă în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt tuturor celor care, prin exercitarea liberului-arbitru și trăind o viață de pocăință își manifestă cu responsabilitate dragostea pentru Isus Hristos. Simbolizând credința într-un singur Mântuitor și Mijlocitor – Isus Hristos și mărturia unui cuget curat, Botezul Nou-Testamentar este împlinirea îndemnului adresat întregii omeniri de Fiul lui Dumnezeu în Evanghelia după Marcu: „Cine va crede și se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit” (Marcu 16:16). Botezul, așadar, reprezintă decizia personală, fundamentală și responsabilă de a-L urma și sluji pe Domnul Isus Hristos, o decizie a omului care L-a întâlnit pe Dumnezeu”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii creștine baptiste „Betel” din Salonta.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni