Muzeul Crucii
Adăugată de user necunoscut in 30/04/2013, citită de 1.850 ori
Autor: Dana D, Categorie: Evenimente
Muzeul Crucii

Zeci de exponate și scene biblice redau cu exactitate personaje și momente cheie din Săptămâna Patimilor.

În perioada 28 aprilie - 2 mai 2013, între orele 10:00 și 21:00, Sala Universității Populare Dalles găzduiește Muzeul Crucii, un eveniment care își propune să ofere o imagine mai clară a ultimei săptămâni din viața lui Iisus Hristos.

Vizitatorii "Muzeului Crucii" vor avea ocazia sa "meargă" pe urmele Mântuitorului, să intre în Ierusalim și să poposească în casa lui Simon Petru, să participe la Cina cea de Taină apoi să se roage în Grădina Ghetsemani, să meargă la Pilat, pe dealul Golgotei, să intre în mormântul Mântuitorului și să primească vestea bună a învierii Sale.

Personaje cum ar fi Maria Magdalena, Iuda, Pilat, centurionii romani sau scene cheie ca grădina Ghetsemani, crucificarea, îngroparea și învierea vor prinde viață și vor asigura o perspectivă realistă al unui eveniment dar și a unei culturi străine ca timp și loc.

"Paștele ilustrează cea mai importantă scenă din lume, este locul unde Dumnezeu și-a arătat dragostea față de noi, acceptând ca singurul Său fiu să moară pentru noi. În același timp, mesajul acestui eveniment dar și al credinței creștine nu este comemorarea morții ci sărbătoarea învierii lui Iisus oferind cea mai mare dovadă de dragoste a tuturor timpurilor" a declarat Mihai Brașov, coordonatorul acestui eveniment.

Vizitarea Muzeului Crucii este GRATUITĂ și este potrivită pentru toate vârstele, reprezentând o ocazie potrivită în Săptămâna Patimilor de a înțelege mai bine semnificația celei mai importante sărbători religioase a creștinismului și de a reflecta la insemnătatea sa.


Știre preluată de pe www.semneletimpului.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni