Otniel Ioan Bunaciu: ”Dragostea este cea care ne unește!”
Adăugată de sorinpetrache in 17/02/2013, citită de 2.040 ori
Autor: Petrache Sorin, Categorie: Diverse
Otniel Ioan Bunaciu: ”Dragostea este cea care ne unește!”

MICHERECHI (Ungaria). Harul și binecuvântările sfinte ale lui Dumnezeu s-au revărsat sâmbătă, 16 februarie, peste comunitatea românilor creștini din Ungaria de Est. Peste 200 de credincioși baptiști, penticostali, ortodocși, catolici, reformați, creștini din Oastea Domnului, români și maghiari, alături de oficialitățile locale și de Excelența Sa Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României în Ungaria au răspuns invitației Bisericii creștine baptiste române din Micherechi (Ungaria) și s-au rugat împreună pentru consacrarea în slujirea de pastor al Bisericii din țara vecină a profesorului salontan de religie Petrică Crețu.

Serviciu divin de laudă, închinare și consacrare a fr. Petrică Crețu în slujirea de pastor al Bisericii baptiste române din Micherechi a fost coordonat de fr. Kiss Tibor Peter, pastorul girant al Bisericii baptiste române din Micherechi. Au răspuns invitației creștinilor români din țara vecină prof.univ.dr. Otniel Bunaciu, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, fr. Papp Janos,  președintele Uniunii Baptiste Maghiare, E.S. Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României la Budapesta, fr. Petru Vidu - pastorul Bisericii Emanuel din Oradea și președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste de Oradea și Satu-Mare, fr. Alin Faur, pastorul Bisericii din Sânmartin și secretar la Comunității Baptiste de Oradea, fr. Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Salonta, fr. Liviu Pop – pastorul Bisericii Baptiste din Batăr, fr. Szucs B. Otto – reprezentantul Comunității ”Regiunea Crișurilor”, fr. Ioan Rokszin și fr. Gherghe Solcan – pastori ai Bisericii Penticostale, fr. Ioan Bun – preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Micherechi,  doamna Maria Pătca Petrușan – lidera Autoguvernării de Naționalitate Română din Micherechi, Bertold Netea, viceprimarul localității Micherechi (Ungaria), fr. Vasile Cefan, presbiterul Bisericii locale, fr. Ioan Ruja, slujitori bisericești, directori și șefi de instituții publice din Ungaria și România.

În mesajul de salut al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, fr. Otniel Ioan Bunaciu a ținut să mulțumească Domnului și Dumnezeului Isus Hristos care, ”deși trăim în țări diferite, ne strânge laolaltă ca cetățeni ai unei singure patrii – Patria Cerească. Dragostea în Isus Hristos este cea care ne unește indiferent de naționalitate, etnie sau condiție socială”. Președintele Uniunii Baptiste din România, dând pildă biruința Domnului Isus Hristos în confruntarea cu diavolul din Matei 4:1-11, din Sfânta Scriptură a Evangheliei Noului Testament, s-a rugat Tatălui Cresc pentru împlinirea dorinței ca toți slujitorii Domnului, români și maghiari deopotrivă, să slujească Biserica Domnului Isus Hristos cu voința unei bune mărturii personale și a unui impact pozitiv în lumea actuală, potrivit voii lui Dumnezeu și exemplului de slujire al Fiului Răstignit și Înviat.

Președintele Uniunii Baptiste din Ungaria, fr. Papp Janos s-a rugat Domnului Isus Hristos ”să întărească biserica și pe slujitori în credincioșie, devotament, credibilitate, curaj, fidelitate și dedicare totală, subliniind faptul că slujitorii bisericii, și în mod special pastorii, sunt chemați în slujire ca exemple personale de credincioșie și jertfă individuală pentru binele turmei Păstorului cel Bun – Domnul Isus Hristos”.

Duminică, 17 februarie, fr. Otinel Bunaciu, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România a vizitat Biserica Baptistă ”Betel” din Salonta, păstorită de fr. Florin Cociubei, unde a adus o jertfă duhovnicească de laudă și închinare Gloriei Fiului lui Dumnezeu. De la Salonta, fr. Bunaciu a plecat spre județul Sălaj, unde a fost așteptat în părtășia Duhului Sfânt de frații baptiști români și maghiari din zona municipiului Zalău.


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni