Cel mai mare lagar al mortii - Coreea de Nord
Adăugată de intoarcerelaradacini in 20/01/2013, citită de 5.962 ori
Autor: intoarcerelaradacini, Categorie: Internațional
Cel mai mare lagar al mortii - Coreea de Nord

O tara comunista al carui dictator Kim Jong Un se considera singurul Dumnezeu si ,,mai presus de lege ‘’,,conducatorul iubit ‘’ pretinzand  inchinare publica. Cu o populatie de aprox 20 milioane  de locuitori  unde religia principala este ateismul, Coreea de Nord este clasata pe locul intai in lume  in ce priveste persecutia si crimele impotriva crestinilor. In ultimul raport al ONU 12% din populatie sufera de foame crunta si speranta de viata este mult redusa, multi supravietuiesc mancand iarba sau resturi de coji de pe camp.

Cu toate ca regimul  de la Phenian  este cel mai represiv din lume, ce incalca flagrant drepturile omului,  dreptul la libertate religioasa (cu toate ca oficial este libertate religioasa in tara)  totusi popupatia crestina este mereu in crestere. Sunt aprox 450 mii de crestini, 25% suferind in lagare de exterminare  pentru refuzul de a preamari cultul dictatorului. Doar daca esti descoperit ca detii o Biblie poti fi executat sau deportat in lagar de munca pentru tot restul vietii. In aceste lagare zeci de mii de oameni mor anual de foame, munca si tortura, boala, arme chimice testate pe detinuti. Lagarele de prizonieri de pe teritoriul tarii au dimensiunea unor orase. Nu exista date oficiale despre ceea ce se intampla in lagarele  din teritoriul Nord Coreean. Putinii supravietuitori ce au putut depune marturie despre conditiile inumane din aceste cazane ale mortii vorbesc despre prostitutie fortata, violuri si avorturi fortate, uciderea copiilor cu handicap, tortura sistematica, disparitii de persoane, tratament inuman, conditii de viata infricosatoare, infometare, sclavia copiilor  etc. Martori au vazut oameni care si-au pierdut ochii pentru ca acestia le-au sarit din orbite atunci cand au fost baturi crunt. Speranta de viata in lagar este de aprox 1-2 ani.

Trei pastori Nord Coreeni au fost executati si alti 20 trimisi in lagare de munca fortata in august 2012. Guvernul apeleaza la executari publice frecvente ca metoda de provocare a fricii. Daca sunt descoperiti ca practica credinta crestina  ii asteapta tortura. In 2012 trei supravieruitori ai unui lagar de munca au cerut deschiderea  unui proces international impotriva dictatorului de la Phenian  pe care l-au acuzat de genocid. Ei s-au adresat Tribunalului International de la Haga denuntand crimele comise de acesta. Persecutiile pentru un crestin dovedit sunt crunte prin lege fiind afectata atata familia acestuia si inca 3 generatii (condamnare pe viata). In Coreea de Nord crestinii sunt considerati tradatori pentru ca nu se inchina conducatorului si reprezinta o amenintare la siguranta statului. Un misionar crestin fugit din Coreea de Nord la sfarsitul anilor 90’ dar care reintors acasa cu cateva Biblii si materiale crestine a murit curand in urma torturilor aplicate dupa ce a fost descoperit,  a starnit reactie din partea comunitarilor crestine internationale. In 2009 tanara mama  Ri Ok a fost executata public pentru ca a distribuit mai multe Biblii  iar parintii, sotul si 3 copii au fost intemnitati iar dupa 2 ani de detentie si tortura au murit. ln ciuda tuturor restrictiilor posibile credinciosii reusesc totusi sa isi pastreze credinta vie, sa isi procure materiale religioase, sa se intalneasca in biserici de casa si locuri secrete chiar daca pentru numele lui Isus in orice moment ii poate astepta moartea. Credinciosii din tara vecina, Coreea de Sud reusesc de nenumarate ori sa le trimita mesaje de incurajare, texte biblice (versete) in baloane de heliu sau sticle lasate apoi sa pluteasca peste granita.

,,Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi’’ - Evrei 13.5


Știre preluată de pe www.semneletimpului.ro
sa ne rugam pentru crestinii din Coreea de Nor ! Domnul sa le dea putere ca nici unul din ei sa nu-si piarda premiul alergarii. pentru noi e greu sa ne imaginam ce sufera fratii nostri in credinta din Coreea de Nord. sa nu uitam ca si crestinii din Romania au trait astfel de experiente in urma cu cativa ani! cu atat mai mult sa ne rugam pentru cei prigoniti.
Domnul este Cel care le va da puterea si biruinta si rabdarea sa ajunga la rasplatire!
Adăugat în 20/01/2013 de bneli07
Impresionant este faptul caci se inmulteste numarul celor care se lipesc de Domnul, chiar cu pretul vietii ,in astfel de conditii.Asa era si in Romania, cu ani in urma, cind fratii de credinta erau dati mortii pentru credinta lor, dar Harul era mare...A venit ''libertatea'' de miscare a gunoaielor si romanii au pierdut mult , enorm de mult din har, bisericile, devenind, ceea ce sunt acum[ atmosfera interioara, lasa de dorit..].Ma rog Domnului, ca si poporul nord corean sa aibe din belsug din toate,dar cel mai mult ma rog ca ei, sa-L poata avea din plin pe Mintuitor.
Adăugat în 22/01/2013 de sanda_tulics
Aceia trebuie să fie pentru noi modelul: creștinii nord-coreeni, pe viață și pe moarte. Să ne rugăm Domnului pentru credința și rezistența lor în persecuții, pentru hrana lor zilnică și..să semănăm și noi cu ei..
Adăugat în 08/02/2013 de loredanam
Rugă pentru creştinii din Coreea de Nord


Atâţi creştini în lumea toată
Trăiesc cu frică, disperare,
Iar noi cu masa-mbelşugată
Trăim ’n-adâncă nepăsare.

Sunt chinuiţi în grea tortură,
Batjocoriţi şi daţi la moarte;
Bătuţi de oameni plini de ură,
Sunt duşi în lagăre departe.

Acolo mor de boli, de foame,
Prin lovituri sau împuşcare;
Trec veri la rând, şi ierni şi toamne
Fără vreo şansă de scăpare.

Ei n-au nici ani şi n-au nici nume,
Un singur drept au – ca să moară;
Străini de tot, uitaţi de lume,
Se zbat în chinuri şi-n ocară.

În Coreea de Nord creştinii,
Închişi în lagăre ascunse
Mor cu gramada, ca străinii,
În munţi, în locuri nepătrunse.

Supuşi la grele-experimente
Cu arme, mor prin sufocare;
Iarbă, porumb din excremente
Şi şobolani e-a lor mâncare.

Pe faţă de trei ori pe lună
Au voie numai să se spele,
Din zori şi până când e lună
Muncesc sub biciurile grele.

Noi? Fericiţi, trăim prea bine,
În bogăţii şi desfătare;
Întruna mesele ni-s pline
Şi-n casă-i cânt de sărbătoare.

Fără de griji slujim pe Domnul,
Făr’ să ne temem de-nchisoare,
Frumos şi liniştit ni-e somnul
Când mergem seara la culcare.

N-aţi vrea de-acum în rugăciune
Să-i sprijinim fără-ncetare
Şi lui Isus mereu a-i spune
S-aducă-a lor eliberare?

N-aţi vrea de-acum a voastră pâine
Să le-oferiţi plini de iubire
Celor ce s-ar putea ca mâine
Să fie-n Rai, în fericire?

Câştigul vostru pe cinstite
N-aţi vrea să-l împărţiţi de-acuma
Cu-aceste suflete zdrobite
Ce strigă ajutor întruna?

O, Dumnezeu să vă atingă,
Să vă îndemne, să lucreze!
Iar ruga voastră să învingă –
Isus să îi elibereze!

Să-i întărească Domnul vieţii
Prin Duhul Sfânt, în suferinţă,
Ca-n zorii mari ai Dimineţii
Să-nalţe steag de biruinţă!

Uniţi-vă cu toţi de-acuma,
Simţiţi cu cei sub apăsare,
Vegheaţi în rugăciune una,
S-aducă Domnul rezolvare!

Nicio armată-n astă lume
Nu va putea să-i graţieze
Dar ne unim în rugăciune
Şi Dumnezeu o să lucreze!

Te-ndemn fierbinte azi creştine
Să nu mai stai în nepăsare
Şi să ajuţi cum ştii mai bine
Această urgentă lucrare!
Amin.
28 aprilie 2012

http://pauladita.wordpress.com
Adăugat în 13/02/2013 de PaulaD
Opțiuni