Slujba Duhovniceasca pentru persoanele cu dizabilitati la Ploiesti
Adăugată de logos.ploiesti_2011 in 23/11/2012, citită de 1.259 ori
Autor: Anonim, Categorie: Evenimente
Slujba Duhovniceasca pentru persoanele cu dizabilitati la Ploiesti

Asa cum se cunoaste, cu scopul integrarii persoanelor cu dizabilitati in societate, in 1992, Organizatia Natiunile Unite a hotarat ca data de 3 decembrie sa fie proclamata Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

 Prin urmare, data de 3 decembrie este si va ramane un prilej de a reflecta asupra statutului  pe care-l are aceasta categorie  de oameni, de a schimba mentalitati, deoarece mai sunt inca persoane ce ii stigmatizeaza pe cei cu handicap, producandu-le o mai mare suferinta.

 In Romania, cu aceasta ocazie, un lucru cat se poate de laudabil, mai multe institutii de stat si private organizeaza anual diverse acțiuni pentru a sensibiliza opinia publică asupra situaţiei persoanelor cu dizabilități, care nu se pot bucura de aceleaşi posibilităţi şi oportunităţi ca restul persoanelor sanatoase.

 Dincolo insa de aceste preocupari ocazionale ale institutiilor mai sus amintite, consideram ca si biserica crestina, indiferent de confesiune, are o dubla responsabilitate, atat in directia constientizarii oamenilor asupra nevoilor persoanelor cu  dizabilitati, cat si in preocuparea de a aduce in sufletul acestor oameni o farama de bucurie sfanta, asigurandu-i ca si ei sunt oameni iubiti de Dumnezeu si ca pot avea parte de multe binecuvantari duhovnicesti.

 Din aceasta perspectiva, Biserica LOGOS Ploiesti, in ziua de Duminica, 2 decembrie 2012, incepand cu orele 17.00, consacra  intregul program de seara unei Slujbe Duhovnicesti pentru persoanele cu dizabilitati din orasul Ploiesti si din celelalte localitati ale judetului Prahova.

 La acesta intalnire au fost invitate sute de persoane, oameni cu grave infirmitati, precum si insotitorii acestora pentru care se vor face rugaciuni speciale, insotite de cantari crestine si de un scurt mesaj biblic. O parte din timpul rezervat acestui program va fi alocat marturiilor personale din partea unor persoane cu handicap care pot sa insufle si altor oameni credinta si speranta, in pofida oricaror circumstante nefavorabile ale vietii.

 Predicarea Cuvantului lui Dumnezeu cu aceasta ocazie va reveni in sarcina domnului pastor Eugen Filote, iar pentru momentele de inchinare prin cantari au fost invitati apreciatii solisti Adina si Paul Iliescu.

 Pentru organizarea acestui eveniment a fost solicitat sprijinul logistic al Directiei generale de asistenta sociala Prahova, precum si al mass-mediei locale pentru promovare. Deasemenea, pentru participare la aceasta Slujba Duhovniceasca au fost invitati reprezentanti ai Primariei Municipiului Ploiesti, ai Institutiei Prefectului Judetului Prahova, ai Consiliului Judetean Prahova si ai Directiei generale de asistenta sociala Prahova.

 In final trebuie spus faptul ca ne dorim ca prin aceasta actiune nici una dintre persoanele cu dizabilitati prezente la aceasta reuniune sa nu mai poata spune asemenea paraliticului din Evanghelia dupa Ioan (cap.5:7),  „Doamne, nu am pe nimeni”, ci sa gaseasca printre semenii lor adevarati prieteni si oameni care sa le fie alaturi mereu.

 Intrarea este libera!


Știre preluată de pe www.bisericalogos.blogspot.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni