Descarca cartea Familii pentru cer
Adăugată de user necunoscut in 13/10/2009, citită de 1.740 ori
Autor: BenHur, Categorie: Anunțuri
Descarca cartea <i>Familii pentru cer</i>
Printre publicaţiile profane care ne înconjoară, lumina tiparului salută întotdeauna cărţile apărute în lumina lui Dumnezeu. Un astfel de salut în bucuria Duhului Sfânt, Care călăuzeşte spre tot ADEVĂRUL, îl adresăm şi noi la apariţia cărţii „Familii pentru cer”, a fratelui pastor Cornel Miclea de la Huedin.

Într-o societate care sub incidenţa secularizării şi globalizării atentează la valorile familiei, o întoarcere la reflexia spirituală scripturistică este absolut necesară. Autorul propune în primul rând o cercetare a familiilor virtuoase din Vechiul Testament, al căror exemplu trebuie să constituie modele de mare valoare pentru noi creştinii. Între modelele prezentate, fiecare cititor interesat îşi poate regăsi familia ca întreg şi se poate regăsi pe sine ca individ şi poziţia ce o are tată, mamă sau copil. Mesajul central al cărţii este unul foarte clar: familia este cea mai de preţ instituţie făurită de Dumnezeu pentru a-şi împlini în omenire planul Său de mântuire pentru cei care doresc să-L urmeze ”din toată inima, din tot cugetul şi cu tot sufletul.”

Abordarea tematicii depăşeşte simpla naraţiune a textului biblic, autorul înscriindu-se cu adevărat pe linia studiului biblic. Fiecare familie, analizată cu maximă atenţie în dorinţa de a furniza cititorului toate aspectele morale şi spirituale ale personajelor biblice aduse în lumină.
Un plus deosebit al lucrării misionare de faţă este acela al acordării la sfârşitul unor capitol a punctului de teologie practică rezolvabilă prin voinţa noastră a cititorilor: „Aprofundează, actualizează, aplică!”. Milostivul Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh să ne ajute să putem da răspuns bun la întrebările ce ne sunt adresate.
De mare folos credem că vor fi şi îndemnurile din capitolul „Întrebări actuale şi răspunsuri biblice”, unde sunt tratate probleme frecvente cu care se întâlnesc membrii comunităţilor noastre. Cartea ce tocmai o ai în mână poate să te înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în pregătirea familiei tale pentru cer, o recomand fără rezerve tuturor familiilor, în special tinerilor care au răspuns la întrebările lor în cartea aceasta.

Dumnezeu să-i răsplătească autorului pentru munca duhovnicească depusă, iar cititorilor de hrană divină scrisă, dimpreună cu familiile lor, să le fie călăuză către RAI, locul unde Dumnezeu ne aşteaptă să îi facem „o vizită cât veşnicia”.

Cartea "Familii pentru cer" poate fi descarcata din meniu astfel: Diverse - Carti sau direct de aici
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni