Kidane Weldou inchis de 6944 zile in Eritrea
Adăugată de user necunoscut in 21/10/2008, citită de 195.122 ori
Autor: Administrator, Categorie: Prizonieri pentru Christos
Kidane Weldou
Pastorul Kidane Weldou a disparut, masina sa a fost gasita abandonata undeva in centrul orasului, si dupa cat se pare, este detinut de catre fortele de securitate din Eritrea. El este pastor principal al Bisericii Evanghelice din Asmara si timp de mai multi ani a fost liderul spiritual al acestei biserici.De asemenea este si membru al Organizatiei Internationale Ghideon din tara sa.Wildou este casatorit si are patru fiice, timp de mai multe zile, familia nu a avut nici o informatie despre el. Mai sunt si alti pastori arestati din aceeasi biserica, printre acestia numarandu-se si Haile Nayzge. Aproape 2000 de crestini sunt tinuti prizonieri in inchisori si tabere militare, unii dintre ei au fost eliberati numai dupa ce au semnat un angajament ca nu vor mai frecventa servicii religioase. Incepand din anul 2002, guvernul eritreean a inceput inchiderea fortata a bisericilor evanghelice: astfel nu s-a mai permis nici inregistrarea vreunei biserici
independente, nici redeschiderea vreuneia vechi, chiar daca 11 au aplicat in aceasta privinta. Islamul este una din religiile recunoscute oficial, dar alaturi de aceasta este recunoscuta si religia ortodoxa, catolica si luterana. Insa, si in Biserica Ortodoxa au fost arestari: un grup de profesori si studenti de la Scoala Duminicala au fost arestati si retinuti de politie in urma unui raid facut in data de 19 februarie, dar in final au fost eliberati. Conform unui raport apartinand Compass Direct, pastorilor din bisericile protestante li s-a interzis informarea altcuiva din afara tarii despre problemele lor, dar ei au respins aceasta interdictie si au facut cunoscut lumii de afara tot ce li se intampla. Unii dintre ei sunt tinuti in containere metalice pe vapor.


Compass Direct a intocmit niste staistici in care se arata ca, cel putin 1918 cetateni eritreeni sunt intemnitati, supusi torturii si fortati sa munceasca greu din pricina crezuluilor lor, 95% din prizonierii religiosi stiuti, sunt crestini.

Știre preluată de pe www.prisoneralert.com
rasplata
Cei mai multi detinuti politici, arestati din motive religioase, ar putea parasi inchisoarea oricand daca se dezic de credinta lor, dar cei mai multi nu o fac deoarece L-au auzit pe Domnul Isus spunand:"Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor...prigoni, si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra." Iar la sfarsit rasplata va fi pe masura suferintei lor.
Adăugat în 21/10/2008
Venirea Domnului este foarte aproape
Pentru cine se mai gandeste... daca BIBLIA este adevarata? ....avem o certitudine clara.Traim zilele de pe urma si venirea Domnului este foarte aproape.Stim ca ....poate unii zic....demult auzim tot asta ...vine Domnul ,vine ....si nu mai vine.....dar semnele sunt clare si ce se intampla cu fratii nostri din India,China...etc.unde au inceput prigonirile asupra crestinilor,criza economica la nivel mondial si tot ceea ce se intampla in jurul nostru....propunerile de formare a unui singur guvern mondial,mai ramane conducatorul acestui guvern....anticristul.Mai punem la indoiala BIBLIA?
O DOAMNE,ajuta-i pe toti cei in suferinta pentru Numele Tau,sa nu se lepede de tine,caci suferinta de aici este incomparabila cu rasplata care ne asteapta sus in cer,iar pe noi ajuta-ne sa constientizam ca se apropie vremurile "grele" si in tara noastra,si orice suferinta care va veni asupra noastra sa ne faca sa fim fericiti pentru ca stim ca suntem alesi tai ,iar rasplata noastra va fi vesnicia petrecuta cu Tine.Domnul sa ii binecuvinteze pe toti, sa ii intareasca si sa le dea biruinta in toate.
Adăugat în 22/10/2008
Opțiuni