Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Cursuri de specializare muzicală organizate de Asociația Timotei Ineu în parteneriat cu Școala de Muzică ”Amadeus” din Cluj Napoca la Ineu, Județul Arad
Adăugată de gygelutz in 01/02/2019, citită de 98 ori
Autor: Bulzan Marian Gigel, Categorie: Anunțuri
Cursuri de specializare muzicală organizate de Asociația Timotei Ineu în parteneriat cu Școala de Muzică ”Amadeus” din Cluj Napoca la Ineu, Județul Arad

http://timoteiineu.ro/parteneriat-scoala-de-muzica-amadeus-cluj-napoca-asociatia-timotei-ineu/

Înscrieri la Tel: 0742.504.970 Fix și Fax: 0257.511.924 - Bulzan Marian 

http://timoteiineu.ro/wp-content/uploads/2019/01/Dirijat-nivel-I-Scoala-Amadeus-Cluj.pdf

1. Ofertă Educațională

Specializări
Dirijat Cor – 8 locuri
Dirijat Fanfară – 6 locuri
Compoziție Muzicală (compozitori) – 6 locuri
(300 lei lunar)
Canto – 6 locuri ( soliști vocali)
Instrument de suflat – 6 locuri (solist instrumnetist)
Instrument pian – acompaniament – 4 locuri
(350 lei lunar)

Dacă vom avea donații și sponsorizări din partea celor care vă susțin și au nevoie de voi în biserică, costul personal scade! Toată activitatea Asociației Timotei Ineu se finanțează din donații și sponsorizări, de aceea puteți să susțineți cursanții financiar, fiind o binecuvântare pentru cei care își doresc să laude pe Dumnezeu! 

1. Compoziţie / dirijat cor / dirijat fanfara, câte 4 ore 2. Teoria muzicii 3 ore;  Armonie 3 ore; Istoria muzicii crestine, 1 oră; Istoria muzicii universale 1 ora. Pian (30 minute individual, obligatoriu pentru toate specializările)  Canto (30 minute individual, obligatoriu pentru specializarea dirijat cor.)  Instrument de suflat (30 minute individual, obligatoriu pentru pentru specializarea dirijat fanfară.)  *Cursanţii de la compoziţie pot alege să studieze suplimentar: a. încă 30 minute la pian individual, ajungând la o oră b. instrumente de suflat – 30 de minute individual c. canto – 30 de minute individual.

I. Specializarea canto 4 locuri – canto –  asta înseamna ca materii:  2 ore canto individual; Teoria muzicii 2 ore;  Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora; 

II. Instrumente de suflat fanfara 6 locuri – 2 ore de instrument suflat individual; Teoria muzicii 2 ore; Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora;

III. Pian-acompaniament, specializare principală. Teoria muzicii 2 ore; Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora; 

Pentru cei care nu vor să compună sau să dirijeze ci doar să devină instrumentiști sau buni cântăreți cu  vocea ca soliști sau coriști.

2.Cine sunt profesorii noștri

Sebastian Ţună – Compozitor, va preda cursul de compoziţie, armonie, forme muzicale. A urmat studiile de licenţă în Teologie la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Pedagogie Muzicală la universitatea „Emanuel” din Oradea. Aceasta a fost și perioada primelor cursuri de iniţiere în compoziţie muzicală, cu prof. univ. dr. Sabin Păutza, cel care la descoperit, sfătuit și încurajat să studieze compoziţia muzicală la o instituţie de profil. Astfel, începând cu anul 2012 va deveni student al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmând studiile de licenţă, masterat și studiile doctorale – în prezent. De-a lungul celor trei cicluri universitare, efectuate la Academia de Muzica “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, tânărul compozitor s-a bucurat de îndrumarea prof. univ. dr. Adrian Pop, iar la masterat a avut privilegiul să studieze și cu acad. prof. univ. dr. Cornel Ţăranu. Pentru activitatea componistică și prin participarea la diverse concursuri naţionale și internaţionale de compoziţie a fost recompensat cu numeroase premii; enumerăm dintre concursurile pe care le-a caștigat: Concursul international “Sigismund Toduta” (2017), Concursul international de interpretare și compoziţie FISP (2018), ”LOGOS” Music Award – Chicago 2016, Concursul naţional de interpretare și compozitie “Mihail Jora” (2017), Concursul de interpretare și compoziţie “Paul Constantinescu” (2016), Concursul de aranjamente corale și compoziţie UEO (2014, 2015, 2017), alături sunt și alte premii precum, premiul de la concursul national “România 100” dedicat anului centenar al Romaniei, concursul “Stefan Niculescu”, concursul “Liviu Comes”, concursul “Alexandru Zirra” s.a. În anul 2018 pentru activitatea componistică și performanţele academice i s-a conferit titlului academic DISCIPULUS STUDIOSUS PRIMUS INTER PARES NOSTRA ACADEMIA în Gala Muzicii Academice desfășurate la Cluj-Napoca. A caștigat mai multe burse de studii dintre care amintim: bursa de studiu integrala ISA17 la cursurile de compoziţie de la The International Summer Academy mdw – University of Music and Performing Arts din Viena (August-Septembrie 2017), ICon Arts Transilvania – Composer In Residence (2017), bursa oferită pentru The “Mozarteum” Festival and Summer Academy în Salzburg (2018) etc. În urma concursului de la conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, a fost selecţionat pentru masteratul international 2019 – nivelul II, aprofundare compoziţie muzicală cu compozitorii Ivan Fedele, Salvatore Sciarrino, Michael Jarrell, Toshio Hosokawa, Beat Furrer. A participat la numeroase cursuri și masterclass-uri de compoziţie susţinute de compozitori precum Cornel Ţăranu, Sabin Păutza, Peter Ruzicka (Germania), Octavian Nemescu, Doina Rotaru, Teodor Caciora, Augustin Fernandez (Anglia), Lasse Thoresen (Norvegia), Roland Moser (Elveția), Yann Robin (Franța), Francesco Filidei (Italia/Franța) s.a.

 

Andrei Dunca – Dirijor, va preda cursul de Dirijat Fanfară și clarinet.
A urmat studiile muzicale la Liceul de Muzică, Cluj- Napoca, absolvind la clarinet. Și-a continuat studiile mai apoi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, începând cu 2011, unde a absolvit programul de Licență și Masterat în Dirijat simfonic. Pe parcursul anilor de studiu la Academie, s-a bucurat de îndrumarea unor profesori cu renume în arta dirijorală, atât corală cât și simfonică, precum Petre Sbârcea, Cornel Groza, Victor Dumănescu, Ciprian Para.
Pentru a se perfecţiona a participat la diverse cursuri de măiestrie și ateliere dirijorale, unde s-a perfecţionat cu profesori și dirijori precum Patrick Russel (Royal Academy), Roland Borger (Germany), Luis Salomon (Milano), Noam Zur (Israel), Ana Ungureanu (Madrigal, București), Andrei Gocan (Londra) etc. 
Ca instrumentist a participat la olimpiada natională în 2009, unde a câstigat premiul III. 
Ca interpret, în calitate de clarinetist a cântat în diferite orchestre precum Young Famous Orchestra, corul și orchestra Consonantis, Sanctus Pro Deo, și, în calitate de corist, în coruri precum Jubilate, Ave Musica, Continental cu care a avut turnee în Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Suedia, Norvegia etc.
Ca dirijor, a avut ocazia să dirijeze diferite coruri și orchestre precum corul Capella, Corul Ave Musica, orchestra “Camerata Academica” a Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, corul și orchestra Consonantis, corul și orchestra Sanctus Pro Deo și orchestra formată din instrumentisti ai Filarmonicii și Operei din Cluj-Napoca, în cadrul unui masterclass internaţional. De asemenea, a avut diverse proiecte în cadrul bisericii în care a lucrat cu orchestre formate din elevi ai Liceului de Muzică și studenți ai Academiei de Muzică.
O altă preocupare, a fost să se dezvolte și pe latura componistică, astfel a compus și a aranjat diverse lucrări muzicale care au fost cântate atât la Cluj, în cadrul proiectului Consonantis, cât și în alte proiecte precum Sanctus Pro Deo și altele. 
Interesul pentru compoziţie, în anul 2016 i-a adus premiul al III-lea la concursul naţional de compoziţie și aranjamente corale, organizat de Universitatea Emanuel, Oradea. 
În ultimii ani s-a axat pe aranjamente pentru fanfară, astfel că multe din lucrările sale sunt interpretate în diverse biserici din România și nu numai.
Pentru ca lucrările sale să poată fi ascultate, a creat și un site unde se pot asculta: www.andreiduncamusic.com
În prezent lucrează ca profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, din Cluj, unde predă Cor, Orchestră, Teorie, Armonie, atât la gimnaziu cât și la liceu. 
Bogata sa activitatea include și postul de dirijor al Fanfarei și Corului Bisericii Penticostale „Betania” din Cluj-Napoca, din anul 2010, respectiv anul 2012.


Știre preluată de pe timoteiineu.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni