BOTEZ NOU-TESTAMENTAR LA BISERICA BAPTISTĂ „BETEL” SALONTA
Adăugată de sorinpetrache in 15/06/2013, citită de 2.931 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Anunțuri
BOTEZ NOU-TESTAMENTAR LA BISERICA BAPTISTĂ „BETEL” SALONTA

Mângâierea Sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh (Cincizecimea) va fi însoțită Duminică, 23 iunie, de voința celor trei suflete care, prin dragostea lor pentru Dumnezeu, vor aduce bucurie în cer și pe pământ prin împlinirea Botezului Nou-Testamentar primit și mărturisit în jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos, la Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta.

 

„Bucuraţi-vă, ceruri! Înveseleşte-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi are milă de nenorociţii Lui” (...) „Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniţi care n-au nevoie de pocăinţă. Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte”. Aceste adevăruri sfinte din Cartea proorocului Isaia și din Evanghelia după Luca vor fi împărtășite în Duminica Cincizecimii și de adunarea creștină a Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta alături de care sora Lavinia Rebeca Cociubei, tânăra șefă a promoției 2013 a Colegiului Național „Arany Janos” din Salonta, absolventă a claselor IX-XII cu media 10, sora Antonia Rahela Cociubei (16 ani) și fratele Liviu Opriș (54 ani) vor mărturisi în apa botezului dragostea și dedicarea totală pentru Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

În cadrul serviciului divin de Duminică dimineața, Cuvântul Sfintei Scripturi va fi predicat de pastorul Florin Negruț, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea și vicepreședinte al Comunității Bisericilor Baptiste din Oradea și Satu-Mare iar seara, Evanghelia Domnului Isus Hristos va fi predicată de pastorul Mihai Cociubei.

„Noi practicăm botezul prin cufundarea în apă în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt tuturor celor care, prin exercitarea liberului-arbitru într-o viață de pocăință își mărturisesc cu responsabilitate credința în Isus Hristos. Botezul este un act al ascultării de Dumnezeu, simbolizând credința într-un singur Mântuitor și Mijlocitor – Isus Hristos crucificat, îngropat,  înviat și înălțat la cer. Moartea definitivă a credinciosului față de păcat, îngroparea firii vechi și învierea la o viață nouă prin trăirea efectivă a Cuvântului lui Dumnezeu fundamentat pe pildele de viață ale Domnului Isus Hristos – toate acestea definesc Botezul Nou-Testamentar. Botezul este mărturia unui cuget curat și credința în învierea celor născuți-din-nou prin biruința Jertfei Domnului Isus Hristos. Fiind o practică bisericească, botezul este o condiție obligatorie pentru a intra ca membru în Biserica răscumpărată a Domnului Isus Hristos și pentru a fi în părtășie la Cina Domnului”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii creștine baptiste „Betel” din Salonta.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe jurnalsalontan.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni